Çiçeğin dibine koyunca çiçeği küften ve sineklerden kurtarıyor! Kimin aklına gelirdi...

Çiçeğin dibine koyunca çiçeği küften ve sineklerden kurtarıyor! Kimin aklına gelirdi...

Bir çiçek bakıcısı çiçeğin dibinde oluşan küf ve sinekleri tamamen doğal yöntemlerle yok etti

Çiçek dibinde küf ve sineklenme, çiçeklerin sağlığını ve güzelliğini tehdit eden sorunlardan biri olarak bilinir ve çiçekler için çok rahatsız edicidir. Bu sorunun nedenleri arasında aşırı sulama, kalitesiz toprak, havasız ortam ve yanlış gübreleme sayılabilmektedir.

Bu sorunu önlemek için çiçeklerin sulama sıklığını ve miktarını ayarlamak, toprağın kalitesini artırmak, ortamı havalandırmak ve doğal yöntemlerle sinekleri uzaklaştırmak gerekmektedir. Böylece çiçekler daha sağlıklı ve daha canlı olacaktır.

ÇİÇEK DİBİNDE OLUŞAN KÜFÜ ÖNLEME

Bir çiçek bakıcısı çiçek dibinde oluşan küfü önleyen tekniği denedi ve işe yaradığını söyledi. Peki o doğal yöntem ilk nerede yayınlanmıştı?

maxresdefault-007.jpg

evimdergisi.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Saksı dibinde oluşan küfleri önleyen yöntem paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler; Küf miktarı yüzeyde çok yaygın şekildeyse ve saksı dışına kadar taştıysa mutlaka bitkinin saksısı da değiştirilmelidir. Aynı saksı kullanılacaksa çok iyi şekilde sterilize edilmelidir. Bir daha aynı problemi yaşamamak adına kaliteli bir toprak karışımı kullanılmalıdır.

Toprak yüzeyindeki küfü sadece temizlediyseniz yani toprak değişimine gitmediyseniz küfü temizledikten sonra doğal bir mantar önleyici kullanabilirsiniz. Eğer sadece küfü alıp başka bir işlem yapmazsanız ne yazık ki öncesinde var olan küf sporları toprağa yayılabilir. Doğal mantar önleyici olarak toprağının üstüne doğal elma sirkesi, tarçın ya da karbonat serpebilirsiniz. Bu, mantar oluşumunu doğal olarak önlerken bitkilerinize de zarar vermeyecektir. Yine neem yağını kuru toprağa ekleyip doğal bir pestisit olarak kullanabilirsiniz.

maxresdefault-006.jpg

ÇİÇEK DİBİNDE OLUŞAN SİNEKLERİ ÖNLEME

Soğan sayesinde çiçek diplerinde oluşan sinekleri yok edebilirsiniz. Sabah.com.tr sitesinde yer alan içerikte saksı dibinde oluşan sinekleri yok etme yöntemleri paylaşıldı;

Genelde sinekleri kovuşturmanın mantığı basittir. Kokan şeyler sinekleri uzaklaştırır. Soğan kabuğu, yani soğanın dışında bulunan kahverengi renk olan katman da derdinize çare olacaktır.

Yapmanız gereken, kabukları soyup, on saat kadar suyun için tutup süzmek. Daha sonra elde kalan su ile toprağı sularsanız sonuç verecektir.

Kaynaklar: Sabah.com.tr - Evimdergisi.com.tr- Fotoğraflar: youtube.com - Derleme: Uskuphaber.com

İlgili Haberler