Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlar dikkat! Artık ücret ödenmeyecek: Kapılarına gelecek

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlar dikkat! Artık ücret ödenmeyecek: Kapılarına gelecek

Bakanlık tarafından Engelli ve 65 yaş üstü olan vatandaşların rahat etmesi için yeni bir çalışma daha hayata geçirildi. Artık başvuru için uğraşmalarına gerek kalmayacak! Tüm detaylar şimdi haberimizde.

Engelli ve 65 yaş maaşı başvurularıyla ilgili yeni bir değişiklik hayata geçirildiği bildirildi. Yapılan haberlere göre, artık başvuru oluşturan vatandaşlar ücretsiz ve adrese teslim olarak ödemelerini alabilecekler. Engelli vatandaşların e-Devlet sistemine girişleri de kolaylaştırılacak ve şifreleri adreslerine teslim edilecek. Bu sayede istedikleri saatte şifrelerini alarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Detaylı bilgi için haberimize göz atabilirsiniz.

ENGELLİ VE 65 YAŞ MAAŞ BAŞVURULARINDA DEĞİŞİKLİK BAŞLATILDI

Veteknoloji.net sitesinde yer alan haberde engelli ve 65 yaş maaşı başvurularıyla ilgili yeni bir değişiklik hayata geçirildiği bilgisine yer verildi.

background-2622-1280.jpg

Normal şartlarda e-Devlet sistemi şifreleri PTT aracılığıyla 2 TL karşılığında alınıyor. Ancak engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için şifreler ücretsiz şekilde hizmetlerine teslim edilecek. Engelli kimlik kartı olan vatandaşlar e-Devlet sistemine kolaylıkla erişebilecek ve devlet hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilmelerini sağlamak için şifreleri adreslerine teslim edilecek. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak adrese teslim şifre başvurusu yaptıktan sonra şifrelerinin adrese gelmesini sağlayabilecek. 65 yaş maaşları Ocak ayında yapılan zam sonrasında 1.536 TL tutarından 1997 TL tutarına yükseltildi. Engelli maaşları ise yüzde 40-69 arasında engeli olan vatandaşlar için 1.226 TL'den 1.594 TL'ye; yüzde 70 ve engeli olan vatandaşlar için de 1.840 TL'den 2 bin 392 TL'ye çıktı.

İlgili Haberler