Canan Karatay yine ezber bozdu! Kavurma etine lezzet veren sırrı söyledi

Canan Karatay yine ezber bozdu! Kavurma etine lezzet veren sırrı söyledi

Canan Karatay, kurban bayramında bayram etinden kavurma pişirirken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Ensonhaber.com'da yer alan haberde Canan Karatay'ın dikkat çeken açıklamalarına yer verildi. Kurban bayramında kavurma yaparken mutlaka tencereye kuyruk yağı ekleyin. Karatay nedenlerini de sıraladı.

Canan Karatay: Kuyruk Yağı Yerseniz Ömrünüz Uzun Olur - Son zamanlarda sağlıklı beslenme konusunda birçok farklı görüş ortaya atılıyor. Kimileri protein ağırlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerken, kimileri de karbonhidrat tüketimini azaltmanın faydalarını vurguluyor. Ancak Türkiye'de sağlıklı beslenme konusunda en çok bilinen isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla kuyruk yağı tüketiminin ömrü uzattığına dikkat çekti.

Karatay, yaptığı açıklamada kuyruk yağının insan sağlığına olan faydalarına değindi. Özellikle kalp sağlığı için önemli bir rol oynayan kuyruk yağının, doğru şekilde tüketildiği takdirde ömrü uzattığını belirtti. Karatay'a göre kuyruk yağı, omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir kaynak. Bu nedenle tüketildiği takdirde kalp sağlığını koruyarak ömrü uzatıyor.

Ancak Karatay, kuyruk yağı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalara da değindi. Özellikle işlenmiş kuyruk yağlarının sağlık açısından zararlı olabileceğini belirten Karatay, bu nedenle doğal ve organik kuyruk yağları tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca kuyruk yağı tüketirken aşırıya kaçmamak ve dengeli bir beslenme programı uygulamak da önem taşıyor.

KAVURMA YAPARKEN İŞİNİZE YARAYACAK TARİF

Kavurma Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

*1 kilogram parça et

*Arzu ettiğiniz miktarda hayvansal yağ

*Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Geldik kavurma tarifi kısmına…

*Etlerin üzerindeki kanların temizlenmesi için sudan geçirin.

*Daha sonra etleri ve kuyruk yağını doğrayın.

*Düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını tencereye alın ve 1-2 su bardağı suyla 35-40 dakika pişirin.

*Süre sonunda etleri tencereden alarak bir tavaya aktarın ve kavurun. Burada en önemli püf noktası etin pişerken sertleşmemesi için tuzunu ve baharatlarını ocaktan almaya yakın ilave edin.

maxresdefault-003.jpg

Kavurma tarifi basit gözükse de çetrefilli bir konu. Her etin huyu husu ve pişme süreleri farklı. Dana eti biraz daha nazlı, kuzu eti daha mülayim, koyun eti ise ihtimam isteyen tabiatta. Püf noktaları iyi bilinirse damak çatlatan seviyeye ulaşması kaçınılmaz…

Kavurma dana, koyun yahut kuzu etinden yapılır. Hepsinin pişirme prensibi temelde ortak olsa da ince detaylarda birbirlerinden ayrılırlar. Eğer etiniz kuzu etiyse kuzu kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı çok işinize yarayacak.

Kuzu kavurma için malzemeler:

*1 kilogram kemiksiz kuzu eti

* 1 adet orta boy soğan

*1 parça kuyruk yağı

*Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Kuzu kavurma yapılışı:

*Kuzu kavurma tarifi için etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın.

*Soğanı dörde bölün ve etlerin üzerine ilave edin.

*Tencerenin kapağını kapatın ve su ilave etmeden kısık ateşte kavurun. Et kavruldukça suyunu bırakacaktır. Suyunu bırakan kuzu etini suyunu çekene kadar kavurun.

maxresdefault-002.jpg

*Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tavaya alarak eritin.

*Eriyen kuyruk yağını diğer tarafta pişirdiğiniz kuzu etlerinin üzerine ilave edin, yaklaşık 10 dakika kadar kavurun ve ocağın altını kapatarak tuz ve baharatları ilave edin.

Kuzu kavurmanız servise hazır. Kuzu kavurma nasıl yapılır sorusunun en pratik ve leziz yanıtı buydu. Küçük bir not iliştirelim; eğer kuyruk yağından hoşlanmıyorsanız tereyağı yahut sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler