Xiaomi MIUI 14.1 güncellemesi geliyor: Sadece bu 5 model alabilecek

Xiaomi MIUI 14.1 güncellemesi geliyor: Sadece bu 5 model alabilecek

Xiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 14.1 sadece 5 model için geliyor

veteknoloji.net sitesinde yer alan habere göre; Geçtiğimiz haftalarda MIUI 14.5 üzerine çalıştığı söylenen fakat bu güncellemden vazgeçen Xiaomi, yeni bir arayüz güncellemesi olan MIUI 14.1'i piyasaya sürecek.İlginç şekilde güncelleme sadece 5 modelle sınırlı kalacak.

Xiaomi, akıllı telefon sektöründe hem çok sayıda model üretiyor hem de yazılım konusunda başarılı çalışmalar yapıyor. Kullanıcılarına uzun süreli güncelleme desteği sunan Çinli şirket, yeni özellikler içeren MIUI 14 arayüzünü geçtiğimiz aylarda duyurmuştu.

Şimdi ise Xiaomi, MIUI 14.5 güncellemesini iptal ederek daha farklı bir yol izlemeye karar verdi. Firma, MIUI 14.1 adını verdiği yeni bir arayüz güncellemesi üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme, MIUI 14'e göre daha gelişmiş ve yenilikçi olacak.

Ancak MIUI 14.1 güncellemesi herkesi sevindirmeyecek gibi görünüyor. Zira Xiaomi, bu güncellemeyi sadece 5 modeline sunmayı planlıyor. Bu modeller şöyle:

-Xiaomi 13
-Xiaomi 13 Pro
-Xiaomi 13 Ultra
-Redmi K60
-Redmi K60 Pro

Bu modeller dışındaki Xiaomi cihazları, MIUI 14.1 güncellemesinden mahrum kalacak. Bu durum, Xiaomi'nin diğer modellerine olan ilgisinin azaldığı şeklinde yorumlanabilir.

MIUI 14.1 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Ancak Xiaomi'nin yakında bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Söz konusu güncellememe Ağustos veya Kasım ayları arasında çıkış yapacak.

Kaynak: Xiaomiui
Derleme: Veteknoloji.net

İlgili Haberler