Emekliler dikkat! Eğer bu parayı çekmezseniz para bankaya kalacak

Emekliler dikkat! Eğer bu parayı çekmezseniz para bankaya kalacak

Emekli maaşlarına yapılan zamların ardından Temmuz ayında yapılacak zam emekliler tarafından merak ediliyor. Maş promosyonu ödemelerinde ise yeni bir dönem başlıyor

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte emekliyi zam heyecanı sararken, bankaların emekliye verdiği maaş promosyonu ödemelerinde son günlere girildi.

Emekliye promosyon kampanyasını güncellemek için bankaya başvurmak gerekmektedir. Aynı bankada devam ettirilmesi gerekiyorsa uzatma gerektiği mutlaka belirtilmelidir. Bu kapsamda banka önceki taahhüdün kalan süresine ait promosyon tutarını keserek yeni tutarı emekliye ödüyor.

EMEKLİLERİ İLGİLENDİREN PROMOSYON UYARI

Başka bir bankaya havale edilmesi gerekse dahi, kalan süre içerisinde seçilen bankadan taahhüt ve alacağın bulunduğu bankaya iade edilmesi yeterli olmaktadır. İade tutarı veya yeni promosyondan kesilen tutar hesaplanırken daha önce alınan promosyon da tutarı 36'ya bölünür.

İşte bazı bankaların güncel promosyon kampanyaları:

AKBANK: Emekli maaşı 3.500 TL altında olan vatandaşlara 4.200, 3.500-7.500 TL arasında olan vatandaşlara 4.850, 7.500-10.000 TL arasında olan vatandaşlara 6.250, 10.000 TL'den fazla olan vatandaşlara ise 7.000 TL promosyon ödemesi yapmaktadır ve bu ödeme AKBANK tarafından ödenmektedir.

Maaş, yatmadan 2 gün önce faizsiz çekilme imkanı sunan banka, aynı zamanda şubelerde öncelik hizmeti, tüm banka ATM'lerinden ayda 2 kez ücretsiz nakit çekme, hafta içi ücretsiz EFT virman, teminatsız kredi seçenekleri ile birlikte indirimli faiz oranlarına sahip bazı avantajlar da var.

FİBABANKA: Emekli maaşı 3.500 TL'ye kadar olan vatandaşlara 3.000 TL veriyor. Banka ayrıca 3.500-7.500 lira arası maaşı olan vatandaşlara 3.500, 7.500-10.000 lira arasında olan vatandaşlara 4.500, 10.000 TL'den fazla maaş alan vatandaşlara ise 5.000 TL promosyon ödeneği sağlıyor.

PROMOSYON BAŞVURUSU YAPMAYANLAR ÖDEME ALAMIYOR

Birçok emeklinin promosyon ödemelerinden haberi yok. Başvuru yapmayan promosyon ödemesi almadığı için para bankaya kalıyor. Paranızın bankaya kalmaması için promosyon başvurusu yapmalısınız.

İŞBANK EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

İşbankası resmi internet sitesinde promosyon ödemeleriyle ilgili bilgi paylaştı; İşte o bilgi

SGK emeklileri, emeklilik döneminde bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı gerçekleştirmenin rahatlığını İş Bankası ayrıcalıkları ile yaşıyor.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile 1 Kasım 2022 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 7.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası'na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.

Yurt geneline yaygın Şube ve Bankamatiklerimiz aracılığı ile emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emeklilerimiz, İnternet Şubesi'nden ve İşCep’ten emekli maaşlarını taşıyabilir, emekli promosyon başvurusunda bulunabilir ve tüm emekli maaş işlemlerini gerçekleştirebilirler ya da en yakın İş Bankası şubesinden emekli maaşlarını kolayca taşıyabilirler.

İlgili Haberler