Çiçeğin dibine 1 çay bardağı bundan verin, çiçeği kurtaracak ve yeniden coşmasını sağlayacaksınız

Çiçeğin dibine 1 çay bardağı bundan verin, çiçeği kurtaracak ve yeniden coşmasını sağlayacaksınız

Çiçeklerin coşmasını sağlayan yöntem. Çöp diye bugüne dek hep dökmüştük

Dunya.com sitesinde çiçekleri coşturan yöntem paylaşıldı. Meğer makarna haşlama suyunu dökmemek gerekiyormuş;

Biz demiyoruz, Michelin yıldızlı şef Andrew Carmellini diyor. Süzgeç yerine bir kap yardımıyla makarnayı haşlandığı tencereden alıp önce sosu sonra da makarnanın haşlama suyunu eklerseniz çok daha lezzetli, bildiklerinizden çok farklı bir makarna elde edeceksiniz. Ayrıca makarna suyunu çiçeklere de vermek gerekiyormuş.

MAKARNA SUYUNU ÇİÇEK DİBİNE DÖKÜN

Makarna suyu, içerdiği mineral ve diğer yararlı bileşenlerle bitkileriniz için besleyici bir takviye görevi görebilir. Tuzsuz suda haşladığınız makarnayı süzdükten sonra suyu soğuması için bir köşede bekletebilirsiniz. Daha sonra bitki besini olarak makarna suyunu çiçeklerinizin dibine dökebilirsiniz. Bu uygulamayı düzenli aralıklarla yaptığınızda bitkinizdeki muazzam büyümeyi siz de fark edeceksiniz.

Bu sudan 1 çay bardağı dökmeniz yeterli olacaktır. Fazlası bitkinize fayda sağlamayacak aksine zarar verecektir. Makarna suyu sayesinde çiçeklerinizin coşmasını sağlayacaksınız

MAKARNA SUYUNDAN ÇORBA

Yemek.com sitesinde ise makarna suyundan çorba yapılabileceğine dikkat çekildi:

Çorbanın lezzetini ve besleyiciliğini artırmak için ayırdığınız makarna suyunu kullanabilir ya da pilav yaparken eklediğiniz normal suyun yerine bu makarna suyunu kullanarak onu daha leziz hale getirebilirsiniz. Sadece bu yemeklerde değil ayrıca böreklerde yufka arasına sos olarak ya da ekşili köftenin terbiyesinde ve pizza hamurunda kullanacağınız makarna suyu sizi şaşırtacak derecede işe yarayacak, emin olun.

MAKARNA SUYUNU BAKLAGİLLER DE ÇOK SEVİYOR

chickpeas-1218368-1280.jpg

Nohut, kuru fasulye, kuru barbunya gibi baklagilleri pişirmeden önce ıslamak önemli. Yoksa yemek sonrasında gaz problemleri baş gösteriyor. İşte bu ıslama aşamasında normal su yerine makarna suyu kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler