Kimse pek bilmiyor ama faydaları çok! Strese iyi gelen çiçekler...

Kimse pek bilmiyor ama faydaları çok! Strese iyi gelen çiçekler...

Strese iyi gelen çiçekleri evinizde mutlaka yetiştirin! İşte strese iyi gelen çiçeklerle ilgili bilgiler

Stres, günümüzde birçok insanın karşı karşıya kaldığı bir sorun olarak bilinmektedir. Özellikle şehir hayatında birçok kişi doğadan uzak olmaktadır. Şehir hayatında yaşayan birçok kişi strese girmektedir. Ancak, doğanın bize sunduğu bazı çiçekler, stresle başa çıkmamıza yardımcı olmaktadır. İşte, stresi azaltan çiçeklerle ilgili bilgiler;

1. Lavanta: Lavanta, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.


Lezzet.com.tr sitesinde ; Lavanta bakımının detaylarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı;

maxresdefault-001.jpg

Lavanta yetiştirmek için kullanacağınız saksının drenaj delikleri olmalı ve kilden yapılanlar tercih edilmelidir.
Lavanta yetiştiriciliği için en uygun toprak kireç bakımından zengin olan ve kuru olan topraklardır.
Lavanta 10-30 derece hava sıcaklığında yetiştirilebilir.
Lavanta güneş ışığını çok sevdiği için, günde 4-5 saat güneş ışığı alan bir yerde bekletilmelidir.
Kış aylarında ise soğuk ve rüzgar almayan, gölge bir yerde bekletilmesi uygundur.
Lavantanın toprağı nemli olduğu sürece susuzluğa dayanıklıdır.
Lavantayı sabah ve akşam saatlerinde sulayabilirsiniz.
Sulama esnasında toprağı ve bitkinin yeşil yerlerini sulamaya özen gösterin.


2. Gardenya: Gardenya, hoş kokusuyla bilinir ve sakinleştirici etkisi vardır.

Gardenya bakımıyla ilgili bilgiler; Nefisyemektarifleri.com sitesinde gardenya bitkisinin bakımıyla ilgili detaylar paylaşıldı;

maxresdefault-003.jpg

Sabah güneşini çok seven gardenya sabahın ilk ışıklarında aldığı güneş ışığı sayesinde daha iyi büyür. Bu nedenle bitkiyi güneş gören bir köşeye almanız tavsiye edilir. Gardenyayı çok soğukta bırakmayınız. Eğer sert bir iklimde yaşıyorsanız iç mekanda büyütmeye özen gösteriniz.

Nemli ortamı seven gardenya, odadaki nemin %75 olduğu ortamlarda iyi şekilde büyür. Toprak seçimi de gardenya için önemlidir. Mineral bakımından zengin olan topraklarda dikildiğinde çiçeklerini daha verimli şekilde açar. Yapraklarında solma meydana gelmez.


3. Yasemin: Yasemin, rahatlatıcı etkisiyle bilinir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Yemek.com sitesinde yasemin çiçeğinin bakımıyla ilgili detaylar paylaşıldı; Yasemin bitkileri, özellikle çiçek açtıklarında çok suya ihtiyaç duyarlar. Toprağı her zaman biraz nemli tutmak önemlidir. Bitkiler haftada bir kez sulanmalıdır. Sonbaharda ve kışın biraz daha az sulama yapılmalıdır.
Hafif kumlu, humuslu, iyi drenajlı ve derin topraklarda iyi gelişim gösteren yasemin çiçeği için ilkbahar mevsiminde toprak değişimi yapılabilir.

maxresdefault-005.jpg
Bitkiyi şekillendirmek için çiçek açtıktan sonra ince, eski sapları budayıp yasemin çiçeğini kontrol altında tutabilirsiniz.
Yasemin bitkisini yılda iki kez potasyum ve fosfor açısından zengin gübre ile gübrelerseniz daha verimli bir sonuç alırsınız.
Yasemin çiçeğinin ilkbahar aylarında saksısını değiştirebilirsiniz.


4. Orkide: Orkide, hoş kokusuyla bilinir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Lezzet.com.tr sitesinde; Orkide bakımının detaylarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı; İşte bilmeniz gerekenler

Orkide Bakımı İçin Sıcaklık: Orkidenin bulunduğu odanın sıcaklığı 17-22 derece olmalıdır. Yazın perdenin arkasından gelen güneş ışığı, bitkinin çiçeklenmesini sağlar. Kışın ise ortamın aydınlık olması yeterlidir.

maxresdefault-006.jpg
Havalandırma: Orkidenin olmazsa olmazı havalandırmadır. Orkide çiçeği, kuru, aşırı havasız ve sıcak ortamları sevmez. Bu yüzden orkidenin bulunduğu ortamı, rüzgar bitkiye gelmeyecek şekilde havalandırmak gerekir. Ancak sert rüzgarlara karşı bitkiyi korumak için, onu pencere kenarına koymamaya çalışın.

5. Zambak: Zambak, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Haberturk.com sitesinde; Zambak çiçeğinin bakımıyla ilgili detaylar paylaşıldı; Orkide Bakımı İçin Sıcaklık: Orkidenin bulunduğu odanın sıcaklığı 17-22 derece olmalıdır. Yazın perdenin arkasından gelen güneş ışığı, bitkinin çiçeklenmesini sağlar. Kışın ise ortamın aydınlık olması yeterlidir.
Havalandırma: Orkidenin olmazsa olmazı havalandırmadır. Orkide çiçeği, kuru, aşırı havasız ve sıcak ortamları sevmez. Bu yüzden orkidenin bulunduğu ortamı, rüzgar bitkiye gelmeyecek şekilde havalandırmak gerekir. Ancak sert rüzgarlara karşı bitkiyi korumak için, onu pencere kenarına koymamaya çalışın.

maxresdefault-007.jpg


Bu çiçekler, evlerimizde veya iş yerlerimizde bulundurarak stresle başa çıkmamız mümkündür. Ayrıca, bu çiçeklerin kokularını solumak da stresi azaltmaya yardımcı olmaktadır.

İlgili Haberler