Ölmek üzere olan çiçeği canlandırmak için aklınızda bulunsun! 3 günde çiçek kendine geliyor

Ölmek üzere olan çiçeği canlandırmak için aklınızda bulunsun! 3 günde çiçek kendine geliyor

Ölmek üzere olan çiçeği canlandırmanın püf noktası

Çiçekler, birçok nedenle ölebilmekte ve solmaktadır. Bunlardan bazıları doğal nedenler olabilir. Örneğin, bitkilerin ömrü türlerine göre değişir ve bazı bitkiler yalnızca birkaç yıl yaşayabilmektedir.

Bu durum can sıkıcı olabilir. Çiçeklerinin ölmesine sadece elbette bunlar neden olmaz. Ayrıca, iklim koşulları, hastalıklar, zararlılar ve diğer çevresel faktörler de bitkilerin ölümüne neden olabilmektedir.

BİTKİLERİN ÖLMESİNE YOL AÇAN HATALAR

Çiçeklerin ölümüne neden olan diğer faktörler arasında yetersiz sulama, aşırı sulama, kök çürümesi, gübre eksikliği ve toprak tuzluluğu gibi hatalar da yer alır.

Çiçeklerin yaşamını sürdürmesi için uygun sulama, gübreleme ve bakım gerekmektedir.

Sonuç olarak, bitkilerin ölümüne neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Çiçek sahipleri, bitkilerinin sağlıklı kalması için uygun bakım ve özen göstermelidir. Çiçeklerinizin ölmemesi için direk güneş ışığına da maruz bırakmamaya dikkat etmelisiniz.

maxresdefault-003.jpg

ÖLMEK ÜZERE OLAN BİTKİYİ CANLANDIRMANIN YOLU

Milliyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte ise; Ölmek üzere olan bitkiyi canlandırmanın yolları paylaşıldı;

1-Toprağını değiştirin

Bitkinizi canlandırmak için yüksek kaliteli bir toprak karışımı kullanın ve öncekinden daha geniş bir saksı seçin.

Bitkiniz susuz kalmışsa toprağına su depolayan kristaller ekleyin. "Su kristali", "su jeli" olarak bilinen bu minik su depolarını internette rahatlıkla bulabilirsiniz.

2-Budayın

Köklerde hasar varsa yaprakları onarma yoluna gidin. Bu, köklerin çok büyük bir alanı desteklemek için çok çalışmak ve enerji harcamak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.

3-Saksının yerini değiştirin

Bitkiniz çok mu güneş alıyor? Yapraklarının kuru ve kırılgan olup olmadığına ve yapraklarında açık veya koyu lekeler olup olmadığına bakın.

maxresdefault-004.jpg

Bitkiniz yeterince ışık almıyorsa yapraklar küçük ve solgun olacaktır. Bu durumda saksıyı evde daha iyi ışık alan bir yere taşıyın.

4-Sulayın

Toprak çok kuru ve yapraklar kırılgan ise bu bitkinin susuz kaldığını gösterir. Ancak toprağı emebileceğinden daha fazla suyu da maruz bırakmayın.

Toprak nemlenene kadar bitkinizi sulayın ve ardından 10 dakika boyunca saksıyı su dolu bir kabın üzerine koyun.

Bitkinizi çok fazla sularsanız kökler çürümeye başlar ve küf oluşabilir. Saksınızın ne kadar suya ihtiyacı olduğunu öğrenin ve rutininizi buna göre ayarlayın. Çoğu bitki kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyar.

5-Gübreleyin

Bitkinize uygun bir gübre ile besin takviyesi yapın. Çok fazla vermek gübrelemek de zararlı olabileceği için bitkiniz için verilen talimatları aynen uygulamanızda fayda var.

maxresdefault-005.jpg

6-Silerek temizleyin

Bitkiniz böcekler tarafından istila ediliyorsa yaprakları nemli bezle veya iyice seyreltilmiş bir sabunlu su çözeltisiyle silebilirsiniz. Unutmayın; yaprakları üzerinde çok fazla toz toplayan bitkiler, hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları güneş ışığını alamazlar.

Kaynak: Milliyet.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Üsküp Haber

    İlgili Haberler