Açmayan çiçeklerin çözümü buymuş! Toprağın dibine bir kez koyun: Çiçek fışkırtacak

Açmayan çiçeklerin çözümü buymuş! Toprağın dibine bir kez koyun: Çiçek fışkırtacak

Evde çiçek bakan herkesin bilmesi gereken tüyolar. Evde baktığınız çiçeğin coşmasını sağlayacak bakım tüyosu

Evde çiçek bakanların en büyük sorunudur çiçeklerin küsmesi ve solması. Küsen çiçekleri coşturmayı sağlayacak yöntemler birçok kişi tarafından bilinmiyor. Veteknoloji.net sitesinde yer alan bir içerikte; Açmayan çiçeklerin daha gür açmasını ve canlanmasını sağlayacak tüyolar paylaşıldı.

Birçok kişi tarafından bilinen bu çiçek bakım yöntemleri aslında pek bilinmiyordu.

ÇİÇEKLERİNİZ HIZLA BÜYÜYECEK

Çiçeklerinin yavaş büyümesinden şikayetçi olan insanlar için yeni yöntemler paylaşıldı. Yemeklerde kullanılan kuru maya çiçeklere de iyi geliyor. Kuru maya çiçeklerin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyup karıştırmak ve çiçekleri sulamak gerekiyor. Ancak bunu yaparken bu suyun bitki yapraklarına değmemesi gerekiyor. Su doğrudan toprağa sıkılmalı. Çiçeklerin daha hızlı büyümesini sağlamak için haşlanan sebze suyu da işe yarıyor.

maxresdefault-001.jpg

Haşlanan sebzelerin suyu soğuduktan sonra çiçek ve bitkilerin üstüne dökülerek ihtiyaçları olan vitaminlerin alınması sağlanabiliyor. Aynı zamanda çiçekler sulanırken çeşme suyu kullanılmaması öneriliyor. Çeşme suyunun insanlara ve hayvanlara vereceği zararlar çiçekler için de geçerli. Kireçli su yerine içme suyu kullanılması öneriliyor. Çiçeklere maden suyu da verilebiliyor ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Her sulamada çiçeklere maden suyu verilmemesi gerekiyor. İki ayda bir sulama işlemi yaparken maden suyu koyulması çiçek köklerinin beslenmesini sağlayabilir. Sulama işleminden önce maden suyunun ağzı açık şekilde iki gün asidinin gitmesi beklenir ve dinlendirildikten sonra iki ayda bir çiçeklere verilebilir. Maden suyu miktarının bir fincanı geçmemesi de öneriliyor.