Yaz geldi... Şimdi tam vakti -  Limonları ziyan etmeden limonata yapmanın püf noktası...

Yaz geldi... Şimdi tam vakti - Limonları ziyan etmeden limonata yapmanın püf noktası...

Limonata yaparken bilmeniz gereken aşçılık tüyosu

Limonata, limon suyu, su ve şekerden yapılan bir içecek olarak bilinir ve hemen hemen her kafede bulunur. Limonata, yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek olarak tüketilir ve ayrıca vücudumuza da birden çok fayda sağlar.

Limonata özellikle C vitamini deposu olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı saplar. Enfeksiyonlara karşı vücudumuzu koruyan limonata aynı zamanda sindirim sağlığına da iyi gelir. Araştırmacılara göre limonatanın idrar söktürücü özelliği de bulunur.

Ancak, şeker içeriği yüksek olduğu için aşırı tüketilmemesi gereken bir içecektir.

maxresdefault-001.jpg

LİMONLARI ZİYAN ETMEDEN LİMONATA NASIL YAPILIR?

Limonata yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Limonata yaparken limonları ziyan etmemek için haberturk.com sitesinde aktarılan limonata tarifini deneyebilirsiniz. İşte kıvamı asla şaşmayan limonata tarifinin detayları

LİMONATA TARİFİ

Malzemeler:

10 adet limon (9 limon, 1 portakal da olabilir?
6 su bardağı soğuk su
3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Taze nane yaprağı

Nasıl yapılır?

Limonların kabuklarını rendeleyin. 7 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Kalan 2 limonu (ya da 1 limon 1 portakalı sıkın) Derin bir kapta limon kabuğu rendelerini, küp küp doğradığınız limonları ve şekeri buluşturun. Elinizle bu karışımı ovarak limon sularını posalarından çıkarabilirsiniz. Ardından ince süzgeç ile sürahiye limonlu şekerli karışımı dökün. Üzerine su hatta buz ekleyerek karıştırın. Su, tüm limon karışımına dağılmalı. İçine bir iki dilim limon bırakabilirsiniz. Bardakta servis ederken içine bir adet nane atın. Afiyet olsun...

Önemli hatırlatma: Yaptığınız limonatanın tüm faydalarından yararlanmak için mutlaka iyi durumdaki limonataları tercih edin. Küflenmiş limonla yapılan limonatayı tüketmek sağlık açısından zararlıdır. Küflenmiş limonları derhal çöpe atmalı ve taze limonlarla limonata yapmalısınız.

Kaynak. Haberturk.com - Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler