Karıncalardan kurtulmanın kolay ve doğal bir yolu var! Bulduğu çözümle viral oldu...

Karıncalardan kurtulmanın kolay ve doğal bir yolu var! Bulduğu çözümle viral oldu...

Karınca kovucu doğal yöntem: Tarçın.. Bakın nasıl hazırlanıyor?

Karıncalara zarar vermeden onları uzaklaştırmanın etkili yolları aranıyor. Evinde kimyasal ilaçlar kullanmak istemeyenler için karınca kovucu doğal çözümler bulunuyor. TikTok'ta trend olan karınca kovucu yöntemi deneyen herkes bu yöntemin etkilerinden memnun kaldıklarını paylaşıyor.

KARINCALARA KARŞI DOĞAL YÖNTEM

Yaz aylarında evlerimize giren karıncalardan kurtulmanın kolay ve doğal bir yolu var: Tarçın. Kimyasal ilaçlara başvurmadan karıncaları uzak tutmanın mümkün olduğunu gösteren bu yöntem TikTok'ta viral oldu.

TikTok kullanıcısı Shannon Doherty, evindeki karıncalarla baş etmek için büyükannesinden öğrendiği bir tüyoyu paylaştı. Videoda, duvarlardaki açıklıklara tarçın çubukları yerleştirdiğini ve bunun karıncaları caydırdığını anlattı. Tarçının keskin kokusundan hoşlanmayan karıncaların evden uzaklaştığını söyledi.

Videonun binlerce beğeni ve yorum aldığını belirten Doherty, bu yöntemin işe yaradığına dair çok sayıda olumlu geri bildirim aldığını da ekledi. Ancak bazı izleyiciler, evcil hayvanlarının tarçını yiyebileceğini ve bu nedenle bu yöntemi uygulayamayacaklarını dile getirdiler.

640xauto.jpg

SU VE SABUNDA İŞE YARIYOR

Onedio.com sitesinde ise su ve sabun yöntemi paylaşıldı; Bu yöntemde karınca kovma konusunda çok etkili.

Peki nasıl yapılacak?

Bir sprey şişesini ılık suyla doldurun, sıvıya az miktarda deterjan ekleyin, sallayın ve gerekli yerlere püskürtün. Sabun karıncaların cesetlerini kaplayacak ve bunları boğacak, aynı zamanda koku izlerini de silecek, böylece kolonin geri kalanı, daha önce yönlendirdiği en lezzetli atıştırmayı bulamayacak.

Kaynak: Mynet Kadın

İlgili Haberler