Ocağınızın performansını artıracak temizlik sırrı: yağ lekesi de bırakmıyor...

Ocağınızın performansını artıracak temizlik sırrı: yağ lekesi de bırakmıyor...

Ocak gözlerini böyle temizleyin hem ocağın performansı artıyor hem ocakta yeğ lekesi kalmıyor! İşte temizlik uzmanlarının tavsiyeleriyle ocak temizliğinin püf noktaları

Ocağınızın temizliği hem mutfak hijyeni hem de yemek pişirme kalitesi için büyük önem taşımaktadır. Ancak ocağı temizlemek çoğu zaman zahmetli ve yorucu bir iş olabilmektedir. Özellikle yağ lekeleri ocağın üzerinde inatçı bir şekilde durur ve kolay kolay da çıkmaz. Bu durumda peki ne yapmalısınız?

OCAĞIN PERFORMANSINI ARTIRAN TEMİZLİK TÜYOSU

Size ocağınızın performansını artıracak ve yağ lekesi de bırakmayacak bir temizlik sırrı vereceğiz. Bu sır sayesinde ocağınız hem pırıl pırıl hem de verimli bir şekilde çalışmış olacak. İşte yapmanız gereken her şey!

*Ocağınızı temizlemeye başlamadan önce, ocağı soğutun ve fişini prizden çekin. Bu hem güvenlik hem de temizlik açısından önemlidir.

maxresdefault-002.jpg
* Ocağınızın üzerindeki ızgaraları ve ocak başlıklarını çıkarın. Bu parçaları sıcak su ve bulaşık deterjanı ile iyice yıkayın. Yağ lekelerini çıkarmak için bir fırça veya sünger kullanabilirsiniz.


*Ocağınızın üzerinde kalan yağ lekelerini ise karbonat ve sirke ile temizleyebilirsiniz. Bir kaseye bir miktar karbonat ve sirke koyun ve karıştırın. Bu karışımı yağ lekelerinin üzerine sürün ve bir süre bekletin. Daha sonra nemli bir bez ile silin.


*Ocağınızın alt kısmındaki kirleri ise ılık su ve bulaşık deterjanı ile silin. Bu işlemi yaparken ocağın içine su kaçmamasına dikkat edin.


* Ocağınızın temizliği bittikten sonra, ızgaraları ve ocak başlıklarını kurulayın ve yerlerine takın. Ocağı fişe takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun.

OCAK GÖZLERİNİ KISA SÜREDE TEMİZLEMENİN PÜF NOKTASI

Mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte; Sabunlu su ile yapılan ocak temizliğinin detayları paylaşıldı. İşte o detaylar

SABUNLU SU İLE TEMİZLEYİN

maxresdefault.jpg

Ocaklarınızı tertemiz bir görüntüye kavuşturmak için fazla malzeme kullanmanıza gerek yok. Sabun ve su kullanarak hem ekonomik hem kullanışlı bir temizleyici elde edebilir, temizleme işleminden sonra ocağınızda müthiş bir parlaklık yakaladığınızı görebilirsiniz.

Ocak gözlerini bir kaba alın.

Rendelediğiniz yarım kalıp sabunu kaba ekleyin.

Ocak gözlerinin üzerini geçecek miktardaki kaynamış suyu da kaba ekledikten sonra kirler yumuşayana kadar bekleyin.

Telle ovduktan sonra sabunlu sudan arındırıp kurulayın.

İlgili Haberler