Patlıcanların en değerli yerini çöpe atmayın! Gerçeği öğrenen çok pişman oluyor

Patlıcanların en değerli yerini çöpe atmayın! Gerçeği öğrenen çok pişman oluyor

Birçok kişi patlıcanın en değerli kısmını çöpe atıyormuş

Patlıcan sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle yaz aylarında çokça tüketilen patlıcanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak patlıcanın en değerli kısmını çoğu insan bilmeden ve farkında olmadan çöpe atıyor.

PATLICANIN TÜM FAYDASINI ÇÖPE YOLLUYORUZ

Peki, patlıcanın en değerli kısmı nedir? Patlıcanın sapı ve çiçek kısmı, patlıcanın kendisinden daha fazla antioksidan içermektedir.

Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerimizi koruyan ve yaşlanmayı geciktiren maddeler olarak bilinirler.

Patlıcanın sapı ve çiçek kısmı, aynı zamanda kan şekerini düzenleyen, kolesterolü düşüren ve bağışıklığı güçlendiren bileşikler de içermektedir.

Patlıcanın sapı ve çiçek kısmını atmak yerine yemeklerde de kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

PATLICAN SAPINDAN NE YAPILIR?

Sabah.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Patlıcan sapının daha önce duyulmamış faydaları sıralandı. İşte patlıcan sapıyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

HEMOROİT HASTALIĞINA DOĞAL TEDAVİ: Patlıcan sapı suyu, hemoroit hastalığını tedavi için kullanılan ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi yöntemi sayılır.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI: İçerdiği vitaminler sayesinde göz sinirlerindeki hücrelerin yenilenmesine ve göz kaybı gibi sıkıntıların önüne geçilmesine yardımcı olur.

DEMİR BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN: Kansızlık sebebiyle olan yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNE YARDIMCI: Patlıcan sapının yağ oranı düşük olduğu için ve tok tutma etkisiyle düzenli tüketimde kilo vermeye etkisi vardır. Aynı zamanda patlıcan suyunun reflü, ülser, gastrit ve kabızlık gibi rahatsızlıkları da önleme etkisi bulunur.

CİLDE YARARLI: Patlıcan sapı suyunun düzenli tüketimi cildinizin daha parlak ve genç görünümlü olmasını destekler.


PATLICAN SAPI NASIL TÜKETİLİR?

Hazırlanışı

10 adet patlıcan sapı 10 bardak içme suyu Patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesip iyice yıkayıp temizleyin. Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın.

Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bu kürü tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu hatırlatalım. Almanız gereken vitamin ve mineraller ile ilgili detaylı bilgileri uzmana sormanızda her zaman fayda var.

Kaynak: Sabah.com.tr- Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: uskuphaber.com

İlgili Haberler