Öğrenince hep çiçek dibine koyacaksınız; Bir tutam serpiştirmek yetiyormuş...

Öğrenince hep çiçek dibine koyacaksınız; Bir tutam serpiştirmek yetiyormuş...

Çiçek dibine tarçın dökünce ne oluyor?

Tarçın, çok sevilen baharatlar arasında yer alır. Genelde yapılan sütlaç, tatlı ve saleplere lezzet katar. Faydaları saymakla bitmeyen tarçın meğer çiçekler için de çok faydalıymış. Yapılan bir araştırmada tarçının çiçeklere çok faydalı olduğuna dikkat çekildi.

Eğer çiçeklerinizin sağlığını düşünüyorsanız çiçeklerin dibine tarçın serpiştirin.

ÇİÇEK DİPLERİNE NEDEN TARÇIN SERPİŞTİRİLMELİ?

Saksıda ve bahçesinde bitki yetiştirenler için tarçın kullanmalarını gerektiren 4 neden…

Böceksavar

maxresdefault-009.jpg

Bitkilerinize karınca veya böcekler musallat oluyorsa onları tarçınla yok edebilmeniz mümkün. Bu durumda tek yapmanız gereken böceklenmiş bitkinizin toprağına çember şeklinde tarçın dökmek. Dökmüş olduğunuz tarçın sayesinde artık hiçbir böcek bitkinize yaklaşamayacak.

Çiçek mantarını yok eder

Eğer mantarın topraktan bulaştığını anladıysanız bitkinin toprağına tarçın dökmeniz gerekir. Ancak dış etkenlerden dolayı mantar oluşumu varsa bitkinizin yaprağına tarçın dökmek yeterli olacaktır.

Bitkilerin yapraklarını iyileştirir

Bitkinizin yaprakları ve dalları çürümeye başladıysa tedavi etmek amacıyla hasarlı olan bölgeye tarçın dökmeniz yeterli olacaktır.

Büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırır

Milliyet.com.tr sitesinde aktarılanlara göre; Eğer yeni bir bitki dikmeyi düşünüyor ve kısa zamanda büyümesini istiyorsanız kimyasallarla uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Dikeceğiniz kökü tarçına batırarak bir süre bekletin. Daha sonra toprağa dikebilirsiniz. Kısa zamanda bitkinizin büyüyüp geliştiğine şahit olacaksınız.

İlgili Haberler