Çiçeklerin dibine bir tutam serpiştirin ne böcek kalıyor ne çiçek kuruyor...

Çiçeklerin dibine bir tutam serpiştirin ne böcek kalıyor ne çiçek kuruyor...

Çiçeklerin dibine dökülen bir tutam tarçın meğer çiçekleri koruyormuş. Peki nasıl?

Çiçeklerin dibinde bazen böcekler ve sinekler yuva yapabilir. Bazı böcekler çiçekler için faydalı olsa da çoğu zaman böcekler çiçeklere zarar vermektedir. Çiçeklerinizi böceklerden kurtarmanızı sağlayacak harika bir öneri var.

Hayatkolay.com sitesinde yer alan bir içerikte; Çiçeklerin dibine konulan tarçının faydalı etkilerinden bahsedildi. Çiçeklerinizin çok daha canlı olması için gönül rahatlığıyla bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Tarçın iyi bir böceksavardır

Bitkilerinizde böcek sorunu varsa, tarçınla bu sorunu giderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken böceklenmiş bitkinizin toprağına çember şeklinde tarçın dökün. Tarçın sayesinde hiçbir böcek bitkinize yaklaşmayacaktır.

hqdefault.jpg

Tarçın mantarı önleyicidir

Bitkilerinize mantar bulaştıysa, bitkinin toprağına ve yapraklarına tarçın dökmek yeterli olacaktır.

BÖCEK SORUNUNA EK ÇÖZÜM

Posta.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Çiçek dibinde oluşan böcek sorunu için en etkili yöntem de paylaşıldı; Evinizdeki çiçekler bazen böcek yüzünden kurur. Onların çiçek köklerini yemelerini önlemek için izmarit külünden yararlanın. Çiçek köküne dökeceğiniz küller, böceğin hastalanıp ölmesini sağlar.

Bir ufak içimlik pet sise suyun içine 7 veya 8 tane kullanılmış sigara izmariti atın ve 2 gün bekletin. Su çay rengine dönünce bu suyu çiçek toprağına dökün. Saksının dibinde böcekler kaçacaktır.

Çiçeklerinizin böceklenmemesi için mutlaka çiçeklerinizin bakımına özen gösterin. Bin bir emekle baktığınız çiçekleriniz istilacı böcekler yüzünden zarar görebilirler.

İlgili Haberler