Cam temizlerken birçok kişi bilmiyor. İşte camları lekesiz temizlemenin kolay yolu

Cam temizlerken birçok kişi bilmiyor. İşte camları lekesiz temizlemenin kolay yolu

Cam temizlerken bilmeniz gereken cam temizlik tüyosu. Camda asla leke kalmayacak

Cam temizliği yaparken herkesin bilmesi gereken cam temizlik tüyoları bulunmaktadır. Camlarınızı temizlerken işinize yarayacak tüyoları sizler için derledik. tgrthaber.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Cam temizliği yaparken herkesin bilmesi gereken tüyolar paylaşıldı.

İşte cam temizliğinde herkesin işini kolaylaştıracak o bilgiler

Camların lekesiz temizlenmesi, ev temizliği için önemli bir adımdır. Ancak, doğru yöntemleri kullanmadan cam temizliği yapmak, camlarda kalıcı hasarlara ve lekelere neden olabilir. Bu yazımızda, camların lekesiz temizlenmesi için 4 öneri sunacağız.

1. Doğru Temizlik Malzemeleri Kullanın

Camları temizlerken, doğru malzemeleri kullanmak çok önemlidir. Sert ve aşındırıcı malzemeler camlarda çiziklere ve hasarlara neden olabilir. Bunun yerine, su, sirke ve sabun gibi doğal malzemelerle temizlik yapabilirsiniz. Ayrıca, mikrofiber bezler gibi yumuşak ve temizlik için özel olarak tasarlanmış malzemeler de kullanabilirsiniz.

2. Camları Güneşte Temizlemeyin

Camları güneşte temizlemek, camlarda lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneş altında kuruyan su damlacıkları, camlarda izler bırakır. Bu nedenle, camları güneşin altında değil, gölgeli bir alanda temizlemeye özen gösterin.

3. Camları Düzgün Silin

Camları silerken, düzgün bir şekilde silmek önemlidir. Eğer camları çapraz bir şekilde silerseniz, camlarda izler oluşabilir. Bu nedenle, camları yukarıdan aşağıya doğru silmek en doğru yöntemdir. Ayrıca, camları silerken fazla bastırmaktan kaçının. Hafif ve nazik hareketlerle camları silmek, lekelerin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

4. Camları Düzenli Olarak Temizleyin

Camları düzenli olarak temizlemek, lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Camları haftada bir kez temizlemek yeterli olacaktır. Ayrıca, camların sürekli açık olduğu yerlerde (örneğin balkon kapıları), daha sık temizlik yapmanız gerekebilir.

EVDE CAM TEMİZLİĞİ İÇİN DOĞAL KARIŞIM

Çektiği temizlik videolarıyla son dönemde Instagram'da adından sıkça söz ettiren @thesuperrbaba kullanıcı adına sahip olan dijital içerik üreticisi Mehmet Can Karacan'ın hazırladığı videodaki karışım dikkat çekti. İşte Karacan'ın camlarınızın ayna gibi parlamasını sağlayan ve yağmur suyu lekesi tutmayan muhteşem karışımı:

MALZEMELER:

  • Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı,
  • Çeyrek çay bardağı yumuşatıcı,
  • Çeyrek çay bardağı elde yıkama bulaşık deterjanı,
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke

UYGULANIŞI:

maxresdefault-26.jpg

- Karışımı iyice özdeşleşmesi için çırpma teli ile güzelce karıştırın.

- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Ardından suyu biraz ılıması için biraz bekletin.

- Pencere temizliği yaparken, ilk olarak pencerelerin önünde bulunan toz ve kirleri temizleyin.

  • Sonrasında Mikrofiber bez ile kirli olan camlarınıza bu karışımdan sürün. Kaba kiri aldıktan sonra yaklaşık 20 - 30 saniye arasında beklettiğiniz bu karışımı kuru cam bezi ile silin.

Kaynak: Yasemin.com - Derleme: TGRThaber.com.tr / Sadık Şimşek

CAM TEMİZLİĞİ İÇİN AKLINIZDA BULUNMASI GEREKENLER

Hurriyet.com.tr sitesinde cam temizliği yaparken herkesin aklında bulunması gerekenler tek tek sıralandı.

- İlk olarak mikrofiber bez ile camdaki fazla su alınmalıdır.
- Pencereler sırası ile bölümler halinde yıkanmalıdır. Bir pencere temizlenip durulandıktan sonra diğer pencereye geçilmelidir.
- Sabit bir merdiven yardımı ile yüksek pencereler temizlenebilir. Merdiven ile temizlenmiyor ise merdiven pedleri uygulanabilir.
- Camlar bulaşık deterjanı ile silinip sirke ile durulanmalıdır. Bu sayede camlar parlak ve lekesiz olacaktır.
- Pencere temizliği için en uygun zaman ilkbahar ayıdır. Çok sıcak havalarda cam temizliği yapmak daha zordur. Su çok daha hızlı buharlaştığı için pencerelerde çizikler oluşabilmektedir.
- Ayrıca pencere temizlemeden önce var ise panjur veya güneş koruyucuları temizlenmelidir.

İlgili Haberler