Çiçeklerin dibine eklenirse çiçeği coşturuyormuş. Çöp diye attık durduk hep

Çiçeklerin dibine eklenirse çiçeği coşturuyormuş. Çöp diye attık durduk hep

Çiçeklerin dibine eklenen en doğal gübre.. Çöp diye atılan ''muz'' kabuğu meğer çiçeklerin coşmasına katkı sağlıyormuş. Peki nasıl?

Muz, içerdiği potasyum ve meyve şekeri sayesinde insan sağlığına faydalı bir meyvedir. Aynı zamanda bitkiler için de faydalıdır. Bitkilerimize potasyum takviyesi yaparak, canlılıklarını ve sağlıklarını artırabiliriz.

Özellikle sebze ve meyve yetiştirdiğimiz bitkilerde, muz kabuğunun kullanımı ürün verimliliğini artırabilir.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte çiçek yetiştirme telaşı da başlar. Solgun duran çiçekleri canlandırmak için evde doğal bir gübre hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey muz kabuklarıdır.

maxresdefault.jpg

Muz kabuğundan çiçek coşturan doğal gübre nasıl hazırlanır? İşte tarifi:

- 2-3 adet muz kabuğunu su dolu bir kaba koyun ve 1-2 gün bekletin.
- Beklettiğiniz suyu bitkilerinizin toprağına dökün.
- Bu işlemi haftada bir kez tekrarlayabilirsiniz.

Muz kabuklarından elde edeceğiniz doğal gübre sayesinde çiçekleriniz daha canlı ve sağlıklı görünecektir. Ayrıca evdeki atıkları da değerlendirmiş olacaksınız.

MUZ KABUĞUNUN DİĞER FAYDALARI

Mynet.com sitesinde yer alan içerikte muz kabuğunun şaşırtıcı faydalarına yer verildi. İşte o faydalar

Böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşıntıları giderir


Sivri sinek ve böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşınmaları gidermek için ısırılan bölgenin üzerine muz kabuğu ile masaj yaptığınız zaman kaşıntınızın anında geçtiğini fark edeceksiniz.

Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar


İçinde bulundurduğu yüksek fiber oranı sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasınız sağlar. Bağırsaklarınız sorunlu ise ve düzenli olarak tuvalete çıkamıyorsanız muz kabuğu yemek sindirime yardımcı olacak ve bağırsak hareketlerinizi düzene sokacaktır.

Dişlerin beyazlamasına yardımcı olur


Bunun için muz kabuğunu yemenize gerek yok. İki hafta boyunca düzenli olarak muz kabuğunun içini dişlerinize sürerseniz dişlerinizin gözle görülür bir şekilde beyazladığını fark edeceksiniz.

Kırışıkların azalmasına etki eder


İçerisindeki antioksidanlar sayesinde cildinizi canlandıracak ve daha genç gözükmesiniz sağlayacaktır Cilt bakımı rutinize ekleyebileceğiniz doğal bir yöntem olarak muz kabuğunu yüzünüzde kırışıklık olan bölgelere sürün ve yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olur


Uyku sorunları çekiyorsanız her gün yatmadan önce bir miktar muz kabuğu yiyerek daha rahat uykuya dalabilir ve iyi bir uyku çekebilirsiniz. Muz kabuğunun içerisinde insan vücudunda doğal olarak üretilemeyen bir amino asit olan türü triptofan bulunur. Triptofan muz kabuğunun içerisindeki B6 vitaminiyle birleşerek seratonin seviyesinin yükselmesine ve daha huzurlu uyumanıza yardımcı olacaktır.

Katarakt riskini azaltır


Yaşımız ilerledikçe en çok güneşin zararlı ışınlarının sebep olduğu katarakt hastalığına yakalanma riskimiz de artar. Muz kabuğunun içerisinde bulunan lütein antioksidanı gözlerimizi bu zararlı etkilerden korur. Düzenli olarak muz kabuğu tüketmek katarakt hastalığına yakalanma riskinizi azaltacaktır.

Kolestrolün düşmesine yardımcı olur


Muz kabuğu içerisinde muzun kendisinde olduğundan daha fazla çözünür ve çözünmez fiber bulunur ve bunlar da kolestrolunuzun düşmesine ve dengelenmesine yardımcı olur. Eğer kolestrolünüz yüksekse günlük beslenme alışkanlıklarınıza muz kabuğunu eklemeniz çok faydalı olacaktır.

Siğillerin yok olmasını sağlar


Siğillerden kurtulmak için insanlar genelde kimyasal ilaçlara yönelirler fakat muz kabuğu bunlara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırır. Siğil çıkan bölgeye muz kabuğuyla masaj yaparak bir yara bandıyla bu alanı kapatın ve geceyi bu şekilde geçirin. Siğil tamamen kuruyup yok olana kadar bu rutini tekrarlayın. Kısa süre içinde siğilden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

İlgili Haberler