1 yemek kaşığı pul biber ile 1 diş sarımsak yetiyor. Hamam böcekleri artık evinize uğramıyor…

1 yemek kaşığı pul biber ile 1 diş sarımsak yetiyor. Hamam böcekleri artık evinize uğramıyor…

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri sivrisineklerin ardından hamam böcekleridir kuşkusuz. Fakat artık hazırlanan karışım sayesinde hamamböceklerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Hamam böcekleri rahatsız edici canlılar olarak bilinirler. Birçok kişi evinde hamamböcekleri olsun istemiyor. Hamamböceklerinden kurtulmanızı sağlayacak bazı püf noktalar bulunuyor.

Birçok kişinin kabusu olan hamam böceklerinden sizi kurtaracak bilgileri derledik.

Aydinlik.com.tr sitesinde yer alan içerikte hamam böceklerinden kurtaran yöntemler paylaşıldı.

Her yaz mevsiminde sıcak havanın da etkisiyle hamam böcekleri türer. Özellikle nemli ve sıcak ortamlarda kolaylıkla türeyebilen bu böcekler evlerdeki yaşamı kabusa çevirir.

1 YEMEK KAŞIĞI PUL BİBER İLE 1 DİŞ SARIMSAK SORUNU YETİYOR

maxresdefault.jpg

Hamam böceklerini evinizden uzak tutmak için kırmızı pul biber ve sarımsak yeterli oluyor. Ev hanımları hamam böceklerinden kurtulabilmek için türlü türlü yöntemler dener. Oysa ki her türlü böceği evinizden uzak tutmanın yöntemi çok basittir.

lezzet.com.tr’de yer alan bir habere göre 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi 1 diş sarımsakla birlikte ezerek püre haline getirerek yuvalara püskürtmek böcekleri kovuyor. Püre haline getirdiğiniz karışımın olduğu kaseye 4 su bardağı su ekleyin. Ortaya çıkan karışımı güzelce harmanlayın.

Son olarak sıvı karışımı püskürtme fonksiyonu olan bir şişeye doldurun. Tespit ettiğini hamam böceği yuvalarına hazırladığınız karışımı sıkın.

Böceklerin kısa sürede evinizi terk ettiğine şahit olacaksınız.

KENDİ İLACINIZI ÜRETİN

Evde doğal olarak böcek ilacı üretmenin farklı yolları da vardır. Bu yöntemler sayesinde hamam böceklerinden kurtulabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

  • Defne yaprağı: Hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu sevmezler. Bu yüzden defne yapraklarını ufalayarak hamam böceği yuvalarına serpiştirin.
  • Haşlanmış patates: Doğal hamam böceği ilacı olarak kullanılan bu yöntem, eski zamanlara dayanır. 2 adet haşlanmış patates püresini, 1 paket borik asit ve 2 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın. (Karıştırmak için mutlaka eldiven takın.) Eldiven yardımıyla hazırladığınız karışımı hamam böceği olabilecek yerlere dökün.
  • Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Hamam böceklerinden bu yöntemler sayesinde kurtulmak mümkün olmaktadır. Tamamen doğal olan bu yöntemler birçok kişi tarafından da biliniyor.

Hamam böceklerini uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz 4 alternatif yöntem:

  1. Böcek ilacı kullanın: Hamam böcekleri için özel olarak formüle edilmiş böcek ilaçlarını kullanabilirsiniz. Bu ilaçları evinizin çevresine, özellikle de hamam böceklerinin sıkça görüldüğü alanlara uygulayabilirsiniz.

  2. Tuzlu su kullanın: Hamam böcekleri tuzlu suya dayanamazlar. Bir sprey şişesine tuzlu su koyarak hamam böceklerinin sıkça görüldüğü alanlara püskürtün.

  3. Buharlı temizleyici kullanın: Buharlı temizleyiciler, hamam böcekleri gibi küçük haşeratların öldürülmesinde oldukça etkilidir. Bu cihazları kullanarak evinizin farklı alanlarını temizleyebilirsiniz.

  4. Doğal yöntemler kullanın: Hamam böceklerini uzaklaştırmak için doğal yöntemler de kullanabilirsiniz. Nane yağı, lavanta yağı veya okaliptüs yağı gibi kokulu yağları bir sprey şişesine koyarak hamam böceklerinin sıkça görüldüğü alanlara püskürtün.

Kaynak: lezzet.com.tr

Derleme: aydinlik.com.tr

İlgili Haberler