Solmuş çiçeklerinizi canlandırın. Toprağa bir bardak dökmek yeterli. Üstelik her mutfakta var!

Solmuş çiçeklerinizi canlandırın. Toprağa bir bardak dökmek yeterli. Üstelik her mutfakta var!

Solmuş ve sararmış çiçekleri yeniden canlandırmanın çok kolay bir püf noktası bulunuyor ve birçok çiçekçi bu yöntemi çiçekler üzerinde deniyor.

Çiçekler zamanla solar ve eski canlılığını kaybeder böyle bir durumda birçok çiçekçinin bildiği çiçek bakım tüyosu bulunuyor. Aydinlik.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; çiçeklerin çok daha canlı olmasını sağlayacak yöntem paylaşıldı.

ÇİÇEK COŞTURAN YÖNTEM NASIL UYGULANIYOR?

Ev, ofis ya da iş yeri ortamında yetiştirilen çiçeklerin belirli nedenlerle solması ve sararması üzüntü verir. Özellikle ev hanımlarının dikkatle ve özenle yetiştirdiği çiçekler solduğunda onları canlandıran bir yöntem var. Evdeki malzemelerle çok basit bir şekilde hazırlanan karışım sayesinde solan ya da sararan çiçekler kısa sürede kendini toparlıyor. Kışın dahi buz gibi karlı havalarda bu karışım sayesinde çiçekler diri kalabiliyor.

maxresdefault-006.jpg

SUYLA KARIŞITIRIP BİR BARDAK TOPRAĞA DÖKÜN

Yıllardır çiçek yetiştiren ev hanımı Ceyda Hanım çiçeklerinin solmaması ve sararmaması için kuru maya kullanıyor. Solan çiçeklerini ise kuru maya ve suyla yaptığı karışımla canlandırıyor.

2 litre derinliğindeki leğenin içerisine bir paket kuru maya atan Ceyda Hanım karışımın homojen bir hal alması için iyice karıştırılması gerektiğini söylüyor. Böylece çiçeklerin adeta coştuğunu söyleyen Ceyda Hanım, büyük saksı için bir çay bardağı, küçük saksı için ise yarım çay bardağı karışım dökülmesi gerektiğini belirtiyor.

maxresdefault-005.jpg

KAHVE, MUZ VE YUMURTA KABUĞU

Çiçek coşturma yöntemleri yetersiz kalırsa ve çiçekleriniz boyunlarını bükerse destek alabileceğiniz bir karışım daha var. Muz kabuğu, kahve ve yumurta kabuklarından oluşan, basitçe hazırlanan bir karışım.

Bu üç basit malzemeyi bir araya getiriyor ve blenderdan geçirip homojen bir kıvam almalarını sağlıyorsunuz, ardından bitkinizin toprağına tıpkı gübreleme işlemi yapar gibi bir kaşıkla ilave ediyor ve sonuçları beklemeye başlıyorsunuz. Bu kadar basit ve ekonomik.

Çiçeklerinize bu yöntemi 3 ayda bir uygulamanız önerilir. Bazı hanımlar yöntemin çok faydalı olduğunu düşünerek gereğinden fazla uygulama yapmaktadır. Böyle bir durumda çiçekler kısa sürede solmakta ve eski canlılığını kaybetmektedir. Uzmanlar bu konuda uyarıda bulunuyor ve çiçeklerin canlı kalabilmesi için yöntemin üç ayda bir yapılmasını öneriyorlar.

Kaynak: yemek.com - aydinlik.com.tr - fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler