Salatalık turşusunu daha lezzetli yapan tüyo! Karışıma bir tutam eklemek yetiyor…

Salatalık turşusunu daha lezzetli yapan tüyo! Karışıma bir tutam eklemek yetiyor…

Sofraların sevilen lezzetlerinden salatalığı lezzetli bir turşu yapmak için ufak tüyolar var…

Aydinlik.com.tr sitesinde aktarılan habere göre; Yılların turşu ustası Tufan usta iki kilo sırık domatesten nefis bir turşu yapıyor. Tufan ustaya göre lezzetli bir domates turşusu yapmanın püf noktası 50 gram iyice dilimlenmiş sarımsağı karışıma eklemekten geçiyor.

Tufan ustaya göre salatalık turşusu yaparken de aynı taktiği uygulamak gerekiyor. Lezzetli ve kıtır kıtır salatalık turşusu yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor.

Salatalık turşusu yapmak, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem yemeğin yanında hem de ara öğünlerde tüketebileceğiniz salatalık turşusunun yapımı oldukça kolaydır. Ancak, lezzetli bir turşu yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.

İşte salatalık turşusunun yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları:

1. Salatalıkların tazeliği çok önemlidir. Salatalıkların taze ve sert olması turşunun lezzetini arttıracaktır.

2. Turşu yapımında kullanacağınız suyun kalitesi de önemlidir. Musluk suyu yerine kaynak suyu kullanmanız, turşunun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

maxresdefault-006.jpg

3. Turşu yapımında kullanacağınız tuzun doğru oranda olması gerekmektedir. Aşırı tuzlu ya da tuzsuz turşular lezzetsiz olacaktır. Genel olarak 1 litre suya 2-3 yemek kaşığı tuz yeterli olacaktır.

4. Turşu yapımında kullanacağınız baharatlar da lezzeti arttıracaktır. Maydanoz, sarımsak, hardal tohumu, kekik gibi baharatlar kullanabilirsiniz.

5. Turşu yapımında kullanacağınız cam kavanozların temiz ve kuru olması gerekmektedir. Kavanozların kapakları da sıkıca kapatılmalıdır.

6. Turşu yapımından sonra kavanozları güneş ışığı almayan serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Turşunuzun lezzeti zamanla artacak ve daha da güzelleşecektir.

SALATALIK TURŞUSUNUN TARİFİ NASILDIR?

Kıtır kıtır salatalık turşusu yapmak aslında sanıldığı kadar zor değildir. haberturk.com sitesinde yer alan bir içerikte kıtır kıtır salatalık turşusu yaparken bilinmesi gereken püf nokta paylaşıldı. İşte o tarif

Pratik salatalık turşusu için malzemeler:

  • Yarım kg salatalık
  • 150 ml sıcak su

maxresdefault-007.jpg

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml üzüm sirkesi
  • 8 - 9 sap dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 - 3 adet süs biberi, opsiyonel

*Salatalıkları ince doğrayın, dereotu ve sarımsakları da incecik doğrayıp hepsini cam bir kaba aktarın.

*Sıcak su ve tuzu büyük bir bardakta tuz eriyene kadar karıştırın, sirkeyi de ekleyip salatalıkları üzerine dökün. Acı severseniz süs biberlerini de ekleyin. Kabın üzerini kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.

Kısa bir not:

*Buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

İlgili Haberler