Mantının dağılmaması için tüyo...Aşçıların paylaşmadığı sır

Mantının dağılmaması için tüyo...Aşçıların paylaşmadığı sır

Mantı, Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Mantı yaparken mantının hamur kalmaması gerekir. Peki mantı daha lezzetli nasıl yapılır?

Mantı yapmak için aşçıların sır gibi sakladığı bazı püf noktalar bulunuyor. Tüm bu püf noktaları sizler için derledik.

- Hamuru hazırlarken, hamurun elastikiyetinin artması için yeterli miktarda su eklenmelidir. Hamurun kıvamı çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır.
- Hamurun dinlenmesi için yeterli süre ayrılmalıdır. Hamurun en az 30 dakika dinlenmesi önerilir.
- Mantıların eşit boyutta ve şekilde olması için hamur açarken dikkatli olunmalıdır. Hamur açarken un kullanmak, hamurun yapışmasını önleyebilir.
- Mantıların iç malzemesi olarak, kıyma, soğan, baharatlar ve tuz gibi malzemeler kullanılabilir. İç malzeme hazırlanırken, malzemelerin iyice karıştırılması ve kıyma doldurulurken sıkıştırılması önemlidir.
- Mantıları kaynar suya atarken, suyun kaynaması için yeterli zaman ayrılmalıdır. Mantılar suya atıldığında, suyun kaynaması durabilir, bu nedenle suyun kaynamasını sağlamak için ara ara karıştırılmalıdır.
- Mantıların piştiğini anlamak için, mantıların yüzeye çıkması ve suyun kaynamasına devam etmesi gerekmektedir. Mantılar piştikten sonra, suyun süzülmesi için süzgeçten geçirilebilir.

maxresdefault-001.jpg

Bu püf noktalarına dikkat ederek, lezzetli ve başarılı bir mantı yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

MANTI TARİFİNİN DETAYLARI

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Mantı tarifiyle ilgili detaylara da yer verildi. İşte mantı pişirirken bilmeniz gerekenler

MALZEMELER

Hamuru için

9-10 bardak un
3-4 bardak ılık su
Tuz
İçi için

1 kilogram kıyma
2 büyük soğan
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane

maxresdefault-002.jpg

MANTI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.

Bu sırada içi için soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.

Dinlenen hamuru 5 bezeye bölün. Her bezeyi unlanmış tezgahta merdaneyle açın. Bıçakla mantı için istediğiniz büyüklükte kare kare kesin. Her kareye kıymalı harçtan koyup uçlarını birbirine yapıştırın.

Mantıları tek kullanımlık miktarda buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa yerleştirin. Gerektiğinde buzluktan çıkarıp hemen haşlayabilirsiniz.

İlgili Haberler