Mantı Pişirmenin Püf Noktaları ve Evde Mantı Tarifi

Mantı Pişirmenin Püf Noktaları ve Evde Mantı Tarifi

Mantı, Türk mutfağının en sevilen lezzeti. Peki dışardan alınan hazır mantı evde nasıl tam kıvamında lokum gibi pişirilir? İşte tarifi..

Mantı, Türk mutfağının en sevilen lezzetidir. Pratik ve doyurucu olması onu diğer yemeklere göre bir adım öne taşır. Üstelik istenilen zamanda da yapmak mümkün.

Bugün sizler için bir kaç sır vereceğim. Bu sırlar mantıyı her zamankinden daha lezzetli ve özel yapacaktır.

Öncelikle hazır mantıyı, kuru ve paketlenmiş yerine bildiğiniz ve güvendiğiniz bir mandıradan alın. Bu zaten yemeğin tadını baştan değiştirecek. Kuru mantı ve dondurulmuş mantının pişme süresi de değişiklik gösterir. En hızlısı en lezzetlisi olan mandıradan alacağınız dondurulmuş olandır.

Gelelim haşlama suyuna.. Öncelikle suyu kaynatın. Ardından bir miktar tuz ve zeytinyağı ekleyin. Daha sonra mantıları ilave edin. Maksinin 7-8 dakika haşlayın. Ne tam yumuşak ne de sert olmalı.. Ki kaşık veya çatalla yerken dağılmasın.

Yoğurt mantının olmazsa olmazıdır. Tercihiniz her zaman kese yani süzme yoğurttan yana olsun. Biraz da ekşi oldu mu tamamdır. Yoğurdu su ile açarken içerisine biraz da mantının haşlama suyundan ekleyin.

Mantı pişti. Servis tabağına alındı. Biraz dinlendirdikten sonra yoğurdu üzerine döküldü. Geriye sosu kaldı.

Tercihen acı ve tatlı pul biberi zeytinyağında kızdırın. Asla nane atmayın. Naneyi sosu döktükten sonra biraz kenarlarına serpiştirin. Nanenin keskin tadı asla önde olmamalı..

Umarım bu verdiğim tüyoları deneyerek daha iyi mantı günleriniz olur :)