Özel günler için satın aldığınız çiçekleri çürütmeden saklamak için 3 yöntem! Uzun süre yapısı bozulmuyor

Özel günler için satın aldığınız çiçekleri çürütmeden saklamak için 3 yöntem! Uzun süre yapısı bozulmuyor

Çiçekler zamanla çürür ve yapısı bozulur. Ancak bu yöntemler sayesinde çiçekler çürümeyecek ve yapısı bozulmayacak

Çiçekler, doğal olarak solgunlaşarak ölürler, ancak bazen çiçeklerin çürümesi çok daha erken olabilir. Bunun nedenleri arasında yetersiz sulama, aşırı sulama, zararlılar, hastalıklar ve çevresel faktörler bulunmaktadır.

Çiçeklerin çürümesini önlemek için, bitki sahipleri bitkilerini düzenli olarak sulamalı ve gübreleme yapılmalıdır.

Bitkilerin toprağına uygun miktarda su vermek, toprağın nem dengesini koruyacak ve çiçeklerin de aynı zamanda sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Ayrıca, bitkilerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve zararlıların veya hastalıkların erken tespit edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bitki sahipleri, bitkilerinin sağlıklı kalması için düzenli bakım yapmalıdır.

maxresdefault-010.jpg

ÖZEL GÜNLER İÇİN ALINAN ÇİÇEKLER UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR?

Öte yandan özel günler için satın alınan çiçeklerin de uzun süre nasıl saklanılacağı merak edilmektedir.

Milliyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Özel günler için satın alınan çiçekleri uzun süre saklama yöntemleri paylaşıldı;

Anneler Günü, düğün-nikah zamanı, Doğum Günü, Sevgililer Günü veya herhangi bir özel günlerde alınan çiçekler zamanla sararmaya, solmaya ve çürümeye başlar. Böyle bir durumda çiçekleri mecburen çöpe atarız. Ancak sizin için paylaştığımız bu 3 yöntem sayesinde çiçeklerinizi çürütmeden uzun süre saklayabilirsiniz.

Kitap arasında presleme yöntemi

Malzemeler: İki ağır kitap (bir dizi sözlük de olabilir), mumlu kağıt ( parşömen kağıdı) ve makas.

Nasıl yapılır?

Çiçekleri çürütmeden saklamanın en kolay yöntemlerinden biri olan kitap arasında presleme. Bu yöntem kolay göründüğü kadar diğer yöntemlere göre daha uzun bir süreç sürdürebilir. Kitabı tam ortasını açın, kitabın içini korumak için sayfanın üzerine bir parça mumlu ya da parşömen kağıdı serin ve çiçeği sayfanın tam ortasına yerleştirin. Kitabı kapatın ve biraz daha baskı yapması için üzerine ikinci kitabı da koyun. Yaprakların tamamen kuruması yaklaşık bir ay sürecektir, ancak hafta bir kez mumlu kağıdınızı değiştirmeniz de fayda var. Çünkü presleme sırasında çiçeğin nemini emecektir. Kağıdınız ıslak kalırsa, çiçeğiniz çürümeye başlar.

maxresdefault-007.jpg

Mikrodalga yöntemi

Malzemeler: İki ağır seramik tabak, kağıt havlu, makar ve mikrodalga.

Nasıl yapılır?

Çiçeğinizi eğer bir an önce kurutmak ve çürümesini engellemek istiyorsanız, mikrodalga tekniğini denemelisiniz. Bir tabağın üzerine iki kat havlu kağıt serin. Çiçeğinizi üzerine koyun ve diğer tabağın yüzü öne gelecek şekilde üzerine kapatın, sertçe bastırın. Bu şekilde mikrodalga fırına koyun ve çiçek kuruyana kadar bir dakika aralıklarla kontrol edin. Yanmasını önlemek için her dakika sonrasında kontrol ettiğinizden emin olun.

maxresdefault-009.jpg

Havada kurutma yöntemi

Malzemeler: Lastik bant ve ip

Nasıl yapılır?

Çiçekleriniz kurumaya başladığında vazodan çıkarın ve hepsini bir arada tutmak için buketin saplarını bir arada tutacak şekilde bir lastik bant ile sarın. İpi alın ve bandın etrafına bağlayın. Fazla güneş almayan bir pencere kenarına baş aşağı asın. Kurutma işlemine yardımcı olması için pencereyi açıp içeriye temiz havanın girmesini sağlayın. Tamamen nemsiz bir hale gelene kadar yaklaşık iki hafta boyunca çiçekleri kontrol edin.

Kaynak: Milliyet.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Üsküp Haber

İlgili Haberler