Doğal bir haşere kovucu!... Kaynatıp içilirse mideyi temizliyor! Büyüleyici güzellikteki çiçek, bakımı da çok kolay

Doğal bir haşere kovucu!... Kaynatıp içilirse mideyi temizliyor! Büyüleyici güzellikteki çiçek, bakımı da çok kolay

Nergis çiçekleri hem güzellikleriyle büyülüyor hem de haşere kovucu özelliğiyle faydalar sağlıyor

Sabah.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Cüce nergisler hakkında detaylar paylaşıldı;

DOĞAL BİR HAŞERE KOVUCU

Cüce nergisler sadece büyüleyici bir güzelliğe sahip olmakla kalmaz aynı zamanda doğal bir haşere kovucudur.

Her yıl aynı zamanda çiçek açan bu bitki, her seferinde ise daha çok çiçek açar ve baharı tüm evinize getirir.

Uzmanlar, "Ayrıca köstebek ve fareler için zehirli olduklarından bahçenize ektiğinizde doğal bir kovucu görevi görecekler." diyor.

maxresdefault-002.jpg

Nergis çiçeği, baharın gelmesiyle birlikte bahçelerde ve evlerde sıklıkla görülen hoş kokulu bir çiçek olarak bilinmektedir.


NERGİS ÇİÇEKLERİNİN BUDAMA DERDİ DE YOK

Nergis çiçeğinin bakımı da oldukça kolaydır. Bu çiçeğin en önemli ihtiyacı sadece güneş ışığıdır. Nergisler, güneş ışığına ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden nergis çiçeklerini doğrudan güneş ışığı alan bir yere yerleştirmek doğru bir seçenek olacaktır.

Sulama konusunda, nergislerin toprağı kurudukça sulanması gerekmektedir. Sık sık sulanmaya da ihtiyaç duymaz. Ayrıca, nergislerin düzenli olarak gübrelenmesi de büyük önem taşımaktadır.

Nergis çiçekleri, zararlılardan etkilenebilir, bu nedenle düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekirse zararlılarla mücadele etmek gerekir. Sonuç olarak, nergis çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Doğru bakım ile bu güzel çiçeklerin baharın tadını çıkarabilirsiniz.

Nergis çiçekleri evinizi haşerelerden de uzak tutma konusunda en etkili çiçeklerdendir.

NERGİS ÇİÇEKLERİ ÇOK FAYDALI

Milliyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Nergis çiçeğinin şaşırtan faydalarıyla ilgili detaylar paylaşıldı

- Nergis çiçeğinin temizleyici özelliği bulunur. - Nergis çiçeğinin kaynatılması ile içilmesi ya da haşlanması ile tüketilmesi, kusmayı önler ve midede bulunan nemi çeker. - Abraş ve cüzzam rahatsızlıklarına iyi gelir. - Nergis çiçeğinin öğütülen kökü, sinirlere ulaşan yaraların iyileştirilmesinde önemli fayda sağlar.

maxresdefault-003.jpg

NERGİS ÇİÇEĞİYLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

Nergis çiçeği nemli, organik maddesi çok zengin olan, kumlu ve tinli toprakları sevmektedir. Bununla beraber suyu çok seven bir çiçektir. Bu yüzden de suyun fazla olduğu yerde bulunması çiçeğin bakımı açısından çok önemlidir.

Saksı içerisinde nergis çiçeği yetiştiriliyorsa, haftada bir veya 4 günde bir sulama, çiçeğin bakımı için faydalı olacaktır. Nergis çiçeğinin toprağının nemini kaybetmeden sulanması doğru olmayacaktır. Nergis çiçeği gün ışığını doğrudan almayı sevmez. Bu yüzden de doğrudan değil dolaylı ışık alan bir yerde nergis çiçeğini yetiştirmek önemlidir. Nergis çiçeğinin yaprak kısımları yeşil renkli olduğu sürece güneşten yararlanması önlenmelidir. Nergisler kendi yapraklarını kendileri yeniler. Bununla beraber çiçeklerini açtıktan hemen sonra yaprakların büyümesine, gelişimine ve ölmesine de izin vermek bakımı açısından çok önemlidir.

İlgili Haberler