Kimse dikkat etmiyor ve çiçeklere zarar veriyor! Çiçekler hangi sıklıkta sulanmalı?

Kimse dikkat etmiyor ve çiçeklere zarar veriyor! Çiçekler hangi sıklıkta sulanmalı?

Çiçeklerinizi sularken solmasına veya çürümesine neden olmayın! Çiçekler hangi sıklıkta sulanmalı öğrenin

Çiçek bakımı zahmet ve emek gerektirir. Evimizin güzel süsleri çiçeklerimizi çürütmemek ve soldurmamak için dikkat etmek gerekmektedir.

Eğer çiçeklerinizi gereğinden fazla sularsanız onların bozulmasına, onların çürümesine ve onların ölmesine yol açabilirsiniz.

Peki çiçekler hangi sıklıkta sulanmalıdır?

Birçok ev hanımı çiçeklerini hangi sıklıkta sulayacağını bilmiyor. Gelişi güzel sulanan çiçekler zamanla canlılığını kaybediyor ve küsüyor. Küsen çiçekler ise ya açmıyor ya da ölüyor.

maxresdefault-001.jpg

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Çiçeklerin hangi sıklıkta sulanması gerektiğiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

İşte çiçek bakımında herkesin bilmesi gereken kurallarla ilgili detaylar

Bitkiyi suya ne zaman ihtiyacı olduğunu doğru belirleyip uygun bir şekilde vermek gerekir.
Çiçeklerin ne zaman sulama yapılacağını belirleyebilen bazı aletler (tansiyometre) kullanılabilir.
Bitkiyi yetiştirirken seçeceğiniz saksı ve saksının iyi bir drenaj bölünün olması çok önemlidir. Saksıda ektiğiniz çiçeği yetiştirirken kök kısmının iyi sulanması ve yaklaşık 300 ml suyla sulanması gerekir.
Verilen su miktarı ve sıklığı saksının büyüklüğüne saksının rengine, bulunduğu kök ortamına ve çevre şartlarına göre değişkenlik gösterebilir.

maxresdefault.jpg
En önemli faktörlerde biri çiçeği yetiştirdiğiniz hava şartlarıdır.

Genelde ev ortamında yetiştirilen çiçekler yazın sıcak havalarda daha çok suya ihtiyaç duyar.
Kışın ise havaların soğumasıyla birlikte daha az suya ihtiyaç duyarlar. Eğer doğalgazlı bir evde çiçek yetiştiriyorsanız hava kuru olduğundan dolayı bazı çiçekler yaz mevsiminde olduğu gibi sulanması gerekir.


ÇİÇEKLER SU VERMEDEN NE KADAR SÜRE DAYANIR?

Evde yetiştirdiğiniz bitkileri ortalama olarak en basit ve en doğru yöntemle yaz mevsiminde her gün kış mevsiminde gün aşırı işaret parmağını, 1.5 cm kadar, kök kısmına batırıp, nem durumunu kontrol etmektir. Eğer 1,5 cm geçirdiğiniz parmak ucu kuru kalıyorsa bitkiyi sulamanız gerekir.
Sulama yapmak istediğiniz bitkileri sabah sulamanın bitkinin daha çok çabuk gelişmesine ve doğru bir şekilde fotosentez yapmasını sağlar.

Kaynak: Yasemin.com - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Uskuphaber.com

İlgili Haberler