En uzun ömürlü saksı çiçekleri! Bilmeyen o kadar çok kişi var ki;

En uzun ömürlü saksı çiçekleri! Bilmeyen o kadar çok kişi var ki;

En uzu ömürlü saksı çiçeklerini merak ediyorsanız doğru adrese geldiniz

Birçok ev hanımı saksı çiçeklerini evde yetiştirmeyi çok sever. Saksı çiçekleri, evlerimizde sadece dekorasyon amaçlı kullanılmamaktadır. Aynı zamanda sağlığımıza da birçok faydalar sağlarlar.

SAKSI ÇİÇEKLERİ NE GİBİ FAYDALAR SAĞLAR?

Saksı çiçekleri her şeyden önce evimizin çok güzel görünmesini sağlar ve evin temizlenmesini sağlar. Örneğin, bitkiler havayı temizler ve oksijen üretir. Bu nedenle, evde saksı çiçekleri bulundurarak, havanın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.


STRESE İYİ GELİYOR

Yapılan bir araştırmada saksı çiçeklerinin depresyona da iyi geldiği belirtildi. Ayrıca, bu güzel bitkilerin yeşil yaprakları stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir. Bazı bitkilerin ise özellikle uykuyu düzenleyici etkisi bulunmaktadır.


Ayrıca, bitkilerin kokusu da evde hoş bir atmosfer yaratır ve yoğun stresi azaltır. Saksı çiçekleri aynı zamanda evdeki nem oranını da artırarak, cilt sağlığını da korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, evde saksı çiçekleri bulundurmak sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır. Yani saksı çiçekleri sadece evimize güzel bir görüntü katmaz, sağlıkta katar.

Peki en uzun ömürlü saksı çiçekleri hangileridir?

Evimdergisi.com.tr sitesinde en uzun ömürlü saksı çiçekleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı; İşte o çiçekler

BODRUM PAPATYASI

Uzun ömürlü çiçekler listemizde ilk sırada Bodrum papatyası yer alıyor. Asteraceae ailesindendir. Mızraksı yapraklarının kenarları bazı türlerinde düz, bazılarında tırtıklıdır

ÇUHA ÇİÇEĞİ

Çuha çiçeği, Primulaceae familyasının Primula cinsini oluşturan bitki türlerinden biridir. Değişik ve çeşitli birçok çiçeğe sahiptir. Anavatanı Çin’dir. Saksıda ve bahçede bakım için uygun dış mekan bitkisidir. Park ve bahçe süslemelerinde sıkça yer verilen bir çiçektir. Çok yıllık bir bitkidir.

EKİNEZYA


Ekinezya, popüler uzun ömürlü bir bitkidir. Isıya ve kuraklığa dayanıklıdırlar. Büyümeleri kolaydır. Aylarca çiçek açarlar. Harika kesilmiş çiçekler yaparlar ve kuşları ve tozlayıcıları kendine çekerler.

EZAN ÇİÇEĞİ

maxresdefault.jpg
Ezan Çiçeği olarak bilinen Oenothera, Onagraceae familyasından olan otsu çiçekli bir bitkidir. Gece Mumu ismiyle de bilinmektedir. Oenothera’nın (Ezan Çiçeği) yaklaşık 145 türü mevcuttur. Mızrak şeklini andıran parlak yaprakları vardır.

GELİNCİK


Papaveraceae familyasından olan gelincik, ülkemizde de dünyada da oldukça yaygın bir bitkidir. Otsu bir bitki olan gelincik, dik duruşlu, ince, uzun bir görünüme sahiptir.

Gelincik çiçeği kırlarda kendiliğinden gelişen narin bir çiçektir. İlkbahar geldiğinde doğaya renk katan bu güzel çiçeğin bakımı çok zordur. Mart-Ağustos ayları arasında çiçek açar. Yaprakları genellikle kırmızı renktedir. Tabanında siyah lekeleri vardır.

KASIMPATI


Uzun ömürlü çiçekler listemizde bir diğer çiçek krizantem. Papatyagiller familyasına ait olan krizantem ya da Kasımpatı (Chrysanthemum) otsu gövdeli ve yıllık yaşayan bir bitkidir. Kasımpatı bitkisinin çiçeklerinin rengi sarı, beyaz veya pembe olur.

maxresdefault-001.jpg

SARDUNYA


Uzun ömürlü çiçekler listemizde sardunya da yer alıyor. Sardunya akdeniz iklimine uygun bir bitkidir. Balkonları renkli çiçekleriyle süsleyen bir bitkidir. Sardunya’ya dokunduğunuzda keskin bir koku yayar etrafına. Bu salgıladığı madde ile kendini bakterilere karşı korur. Bu nedenle çok sık hastalanmaz. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitkidir.

Sardunyanın uzun ömürlü olması için ılık, havadar ve nemli bir ortamda bakılması gereklidir.

Kaynaklar: Youtube.com - Evimdergisi.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler