Demir eksikliğinizi sadece bir kaşıkta yok ediyor! İşte 3 malzemeli demir deposu olan karışım

Demir eksikliğinizi sadece bir kaşıkta yok ediyor! İşte 3 malzemeli demir deposu olan karışım

Demir eksikliği ciddi bir sorundur.. Demir eksikliğine karşı işte yapmanız gerekenler ve üç malzemeli demir deposu karışım

Demir, insanlar için hayati önem taşıyan bir mineral olarak bilinir. Demir, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde ve oksijenin vücuttaki taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Demir eksikliği, vücuttaki demir miktarının azalması ve bu nedenle kırmızı kan hücrelerinin üretiminde azalmaya neden olmaktadır.

BU BELİRTİLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN! DEMİR EKSİKLİĞİNİN İŞARETLERİ

Demir eksikliği, yetersiz beslenme, kan kaybı ve gebelik gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, baş dönmesi, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı yer almaktadır.

UYUMANIZA RAĞMEN YORGUNSANIZ DİKKAT

İyi bir uyku çekmesine rağmen uyandığınızda kendinizi yorgun hissediyorsanız kanınızın değerlerini bir hastaneye gidip ölçtürmenizde fayda vardır. Demir eksikliği bazen midedeki sorundan kaynaklıda olabiliyor. Bu nedenle uzman bir sağlık kuruluşuna gitmekte fayda bulunuyor. Demir eksikliği enerjinizi düşürebilir ve unutkanlığa yol açabilir. Ayrıca, çocuklarda demir eksikliği öğrenme güçlüğüne ve davranış sorunlarına da neden olabilmektedir.

Demir eksikliği tedavisi, demir açısından zengin gıdaların tüketilmesi veya demir takviyesi alınması yoluyla yapılabilmektedir. Demir açısından zengin gıdalar arasında kırmızı et, karaciğer, balık, enginar, ıspanak ve kuru meyveler yer almaktadır. Demir takviyesi almadan önce mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir.

maxresdefault-004.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİNE İYİ GELEN KARIŞIM

Gerekli malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş üzüm çekirdeği
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dut pekmezi

Yapımı:

Bir kaseye yarım limonun suyunu, 1 yemek kaşığı dut pekmezini ve öğüttüğünüz üzüm çekirdeğini koyarak güzelce karıştırın. Macuna yakın sulu bir kıvam elde edeceksiniz.

Posta'nın haberine göre, demir eksikliğini gidermek için bazı gıdaları ağırlıklı olarak tüketebilirsiniz. Demir, bitkilerde yüksek miktarda bulunur ama vücut tarafından et ya da balıkta yer alan demirden daha az emilir. Susam, fındık, tahin, Antep fıstığı, yulaf, kaju fıstığı, kuru üzüm, kuru kayısı demir oranı yüksek bitkisel besinler içinde yer alır. Kırmızı etler, kümes hayvanları, sakatatlar ve özellikle de balık, hindi ve deniz ürünleri zengin birer demir kaynağı olarak bilinir.

Yumurtalar, kuruyemişler, süt ürünleri ve yağlı tohumlar, tam tahıllar, meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve özellikle kurutulmuş meyveler demir bakımından yüksek olan gıdalardır. Kekik, köri, kimyon, zencefil ya da kişniş gibi baharatlar da demir bakımından oldukça zengindir.

İlgili Haberler