Haydin Mutfağa Yapılışı En Kolay Basit Mi Basit Mini milföy pizza tarifi ve Püf Noktası

Haydin Mutfağa Yapılışı En Kolay Basit Mi Basit Mini milföy pizza tarifi ve Püf Noktası

Canınız eğer Pizza çektiyse şimdi sizlere Türk mutfağının eşsiz sebzelerinden oluşan yapılışı çok basit bir pizza tarifi vereceğiz.. Mini milföy pizza tarifi

Geçtiğimiz akşam çocuklarımın canı pizza çekti ve pizza yapmamı istediler bende hemen kendilerine tarif araştırdım en kolay nasıl bir pizza yapabilirim bir bakındım.

Sonrasında ise çok basit bir tarifle karşılaştım..

Öylesine kolay bir tarifti ki :)))

Çok şaşırdı çocuklarımda anne ne kadar hızlı yaptın dedi. Ama tadı damaklarında kaldı o bir gerçek :)

MİNİ MİLFÖY PİZZA

Milföy hamuru, hepimizin severek tükettiği  dondurulmuş bir besindir. Milföy hamurundan birçok börek çeşidi ve tatlı yapılabilirken pizza yapmak da mümkündür. Üstelik yapılışı oldukça zahmetsiz ve tam bir atıştırmalık ara öğün çeşididir. Hazırlanışı ve pişirme süresiyle yarım saati aşmayan bu tarif aniden gelen misafirlerin ve ara öğünlerin vazgeçilmezi olabilir. Mini milföy pizzaların malzemeleri ve hazırlanışı aşağıdaki gibidir.

MALZEMELER

 5 adet Milföy hamuru (2li uzun)

Bir miktar rendelenmiş kaşar

Sucuk

Sosis

Zeytin

Mısır

Biber

Ketçap

Salça

 

HAZIRLANIŞI

Buzluktan çıkarılan milföyler oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletilir ve hazırlanabilecek hale gelir. Yağlı kağıt üzerine alınan milföy hamurları paketten ikili olarak çıktığı için her biri birer parçaya ayrılır veya tepsiye yerleştirilir. Kişinin isteğine ve damak zevkine göre ikili olan milföyler tek parçaya ayrılmadan da yapılabilir fakat mini pizzalar elde etmek için ayrılması önerilir.

Ardından isteğe göre hamurların kabarmaması için yanlardan kare olacak şekilde kesilir ve kesilen kısıma malzemeler koyulmaz. Bu pizzanın kenar kısmını oluşturur. Hamurun ortasını oluşturacak kare kısıma ise çatalla delik açılır ve hamurun daha az kabarması sağlanır.

Milföy hamurunun ortasına ve kesilen bölgeye ketçap ve salça karıştırılarak sürülür. Veya isteğe göre domates ile pizza sosu hazırlanabilir. Daha sonra bir miktar rendelenmiş kaşar eklenir ve isteğe göre üzerine sucuk, zeytin, mısır, salam gibi malzemeler eklenir. Bu malzemelerin miktarı kişinin isteğine bağlıdır.  Tüm istenilen malzemeler eklendikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında pişirilmek üzere bırakılır. Yaklaşık 20-25 dakika arası kadar pişirilecek olan pizzaların pişmesine yakın kalan kaşar peyniri de eklenir ve tekrar fırında kaşarlar erimeye bırakılır. Gerçek pizzayı aratmayacak kadar lezzetli bu atıştırmalık pizzaları yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler