Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi

Ramazan ayında Türk mutfağının bir çok eşsiz yemeği bulunmaktadır. Şimdi sizlere eşsiz bir yemek tarifi daha vereceğim. Köz Patlıcanlı Lokum Gibi Tavuk Sarma tarifi

İftarda genelde daha hafif şeyleri yapmayı tercih ediyorum. Açıkçası birden oruç sonrası ağır şeyler yemek sağlıklı değil.

Oruç hem ibadet olduğu gibi hem de sağlık için tutulan bir şeydir. Bu yüzden akşama kadar oruç tutup akşamda ne var ne yok yemek sağlıklı ve mantıklı değildir.

uzun zamandır yaptığım bir tarifi vereceğim sizlere.. iftara da gerçekten bu tarif iyi gidiyor...

İFTAR SOFRASINA YAKIŞIR: KÖZ PATLICANLI TAVUK SARMA

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 3-4 tane orta boy patlıcan
  • 5 tane tavuk pirzola
  • 2 tane pişmiş yufka
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 2 yemek kaşığı ile zeytinyağı (oda sıcaklığında)

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifinin Püf Noktası nedir?

Yukarıda saydığımız ölçülere 1 tane daha yufka eklenirse tarif 3 kişilik olur. Ama içi bol malzemeli olsun istiyorsanız eğer bu tarif tam 2 kişiliktir.

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavukları ufak ufak doğrayalım ve pişirelim. Ocağın altını kapatmadan biraz zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kavuralım. Tavuklar pişerken bir yandan da patlıcanları közleyelim. Közlediğimiz patlıcanları tuzlayalım ve doğrayalım. Pişen yufkaya köz patlıcanı sürelim. Daha sonra kavrulan tavuklardan ekleyelim ve yufka patlamadan hafif hafif sıkarak saralım. İster fırında ister tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Beyti dilimleri gibi keselim ve servis yapacağımız kaba alalım. Arzunuza göre yoğurtla ya da salça sosla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler