Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir Diyorsanız Bu Macun Tarifi Tüm Bedeninizi Korur

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir Diyorsanız Bu Macun Tarifi Tüm Bedeninizi Korur

Bağışıklık sistemi sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Türk mutfağının bir çok bitkisel tarifleri bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. İşte onlardan biri

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MACUN TARİFİ

Nörolojik hastalıklar dışında beden sağlığı ile alakalı birçok rahatsızlığın önüne geçmenin formülü bağışıklık sistemi ni güçlü tutmak üzerine kurulmuştur.  Vücudunuza dışarıdan ya da içeriden saldırarak her türlü hastalığın oluşmasını sağlayan mikrop, bakteri, virüs ve kötü yapılı hücreleri etkisiz hale getiren bağışıklık sistemi adı verilen bu yapı hastalıkları yok eden savaşçı askerlerdir.

Bağışıklık sistemini bir askeri ordu olarak düşünelim. Bir ordunun asker sayısı ne kadar fazla ise düşman karşısında savunma gücüde bir o kadar yüksek olacaktır. İşte, beden sağlığımızı korumakla görevli olan bağışıklık sistemimiz de ne kadar güçlü olursa hastalıklardan bir o kadar uzak durabiliriz. Şu ayrıntıya açıklık getirmek gerekir.  Savunma sistemi güçlü olan kişiler kesinlikle hasta olmaz değil, bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler hastalıklara karşı verilen mücadeleyi her zaman kazanır. Peki, bağışıklığımızı nasıl güçlü tutarız Hastalıklardan koruyan macun tarifi var mıdır? İşte bu makalede her gün bir çay kaşığı yiyerek hastalıklardan koruyacak bağışıklığı güçlendiren bir macun tarifi paylaşacağız.

Her derde deva sihirli tarif

Tarif için verilen bütün malzemeler toz şeklinde olmalıdır.  Macunu hazırlarken isterseniz bir hafta yetecek kadar hazırlanabilir. Buzdolabında bir hafta muhafaza edebilirsiniz. Bağışıklık güçlendirici bitkisel tarif sabahları aç karnına tüketilirse çok daha etkili olmaktadır. 

Bir su bardağı ya da küçük bir kase bal. ( Bal mutlaka hiç bir katkısı olmayan doğal bal olmalıdır.

Bir çay kaşığı toz zencefil (ölçüyü bal miktarına göre arttırabilirsiniz)

Bir çay kaşığı toz tarçın( ölçüyü bal miktarına göre arttırabilirsiniz)

Bir çay kaşığı toz zerdeçal( ölçüyü bal miktarına göre arttırabilirsiniz)

Bir çay kaşığı toz karabiber ( tercihe göre daha az konulabilir)

Bir çay kaşığı çörek otu yağı ya da tohumu

Bütün bu malzemeler köyü bir krem kıvamına gelinceye kadar güzel bir şekilde karıştırılır. Elde edilen bu macun her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.  Şeker hastalığı olanlar bal yerine bütün bu malzemeleri  bir litre ılık suyun içine karıştırarak günde bir su bardağı olacak şekilde  tüketebilir. Şu ile hazırlanan bağışıklık güçlendirici karışım dört beş gün buzdolabında muhafaza edilebilir.

İlgili Haberler