Maden Suyu ile Sivilce ve Sivilce İzlerine Elveda Deyin! Lekeleri Makyajsız Silgi Gibi Siliyor

Maden Suyu ile Sivilce ve Sivilce İzlerine Elveda Deyin! Lekeleri Makyajsız Silgi Gibi Siliyor

Genelde Maden Suyu şifalı olduğu için içilir. Ancak en iyi makyaj bile onun kadar etkili değil deseydik.. İşte maden suyu ile sivilce izlerini yok etmenin formülü...

 Sivilce pek çok kişi de görülen bir cilt sorunudur. Özelikle ergenlik çağındaki gençlerde sıklıkla meydana gelir. Cilt altındaki yağ tabakasındaki tıkanmalar sivilce oluşumunu hızlandırmaktadır. Ergenlikte cilt normalde daha fazla yağlandığı içinde sivilce oluşumu bu dönemde daha yoğun olmaktadır.

Yağlı ciltlerde kuru ciltlere göre sivilce sorunu daha sık ortaya çıkar. Aynı zamanda erkeklerde kadınlardan daha sık görülen bir cilt sorunudur. Sivilce sorununa karşı alınacak bir kaç önlem ile etkilerini ve izlerini azaltabilirsiniz. Sivilce oluşumunu engellemenin veya azaltmanın yolları arasından bazıları şunlardır;

• Sivilce yağlı ciltlerde daha sık meydana gelir. Bunu önlemek ve ciltte daha fazla yağ birikmesini önlemek için yağlı ciltlere özel temizleme ürünleri ve kremler kullanılmalıdır.

• Sivilce ciltte biriken ölü deri ve kirler nedeni ile daha fazla oluşabilir. Bu yüzden hangi cilt tipi olursa günlük mutlaka derinlemesine cilt temizliği yapılmalıdır.

• Makyaj cildi yoran ve gözenekleri tıkayan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden makyaj temizleme doğru ve derinlemesine yapılmalıdır.

• Sivilce oluşmuş ise asla sıkılmamalı kendi kuruması beklenmemelidir. Sıkıldığında hem iz oluşur hem de daha fazla yayılmasına sebep olur.

   Sivilcelerden ve sivilce izlerinden kurtulmak için doğal pek çok yöntem denmektedir. Bunlardan biri de maden suyu yöntemidir. Maden suyu içinde bulunan mineraller cildi beslerken, maden suyunun kendine has yapısı ciltteki sivilceleri kurutarak ortadan kaldırmakta ve izlerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

   Sivilce oluşumunu azaltmak için öncelikle yatmadan önce cilt tipinize uygun bir sabun veya temizleme köpüğü ile yüzünüzü iyice temizleyip kurulayınız. Ardından pamuğu maden suyuna bandırarak yüzünüze yavaşça uygulayın. Kompres yapar gibi hafif hareketler ile özellikle sivilcelerin yoğun olduğu bölgelere maden suyunu uygulayın. Birkaç dakika bu işlemi yaptıktan sonra ılık su ile yüzünüzü durulayıp, uygun bir nemlendirici ile nemlendiriniz.

 

İlgili Haberler