Ramazan Sofralarının Baş Tacı Türk Mutfağının En Kolay Tatlısı Keşkül Tarifi ve Püf Noktası

Ramazan Sofralarının Baş Tacı Türk Mutfağının En Kolay Tatlısı Keşkül Tarifi ve Püf Noktası

Keşkül Tatlısı tatlı çeşitleri arasında en kolaylarından biridir. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan bu tatlı ağızda adeta lokum gibi dağılmaktadır. Peki tarifi nasıldır?

İftar sofralarına mutlaka tatlı eklerim. O tatlılardan birisi de keşkül tatlısıdır. Yapılışı son derece kolay olan bu lezzeti evde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Akşam iftarda tatlı isteğinize iyi gelecektir..

Afiyetler olsun

KEŞKÜL TATLISI

Keşkül Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı ile toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ile pirinç unu
  • 1 çay bardağı ile toz badem

Servisi için Malzemeler:

  • 12 tane badem
  • 1 yemek kaşığı ile file Antep fıstığı

 

Keşkül Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Keşkül, sütlaç ve tavuk göğsü gibi piştikten daha sonra yoğun bir kıvama gelmemeli. İçinde pirinç unu olduğundan ve soğuduğunda kıvamını bulacağından kontrollü olarak pişirmelisiniz. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha yoğun ve tok bir kıvamı olacaktır. İsterseniz eğer pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı ile tepeleme buğday nişastasını da kullanabilirsiniz.

Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle toz şekeri, pirinç ununu ve toz bademi derin bir tencerenin içerisine alalım. Sütü ekleyelim ve bir çırpıcının yardımı ile karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüz bir şekilde birleştiğine emin olalım. Orta- kısık ateş de devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafif bir şekilde koyulaşıncaya kadar yaklaşık olarak 15-18 dakika kadar pişirelim. Krema kıvamına geldiği zaman ocaktan alalım. Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmasın buna özen gösterelim lütfen. Pişen keşkülü servis kaselerimize eşit şekilde aktaralım. Öncelikle ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim. Ardından buzdolabımızda en az 2-3 saat dinlendirelim. Servis etmeden önce üzerine badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk soğuk sevdiklerimize servis edelim. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler