Solmuş kaktüsü kurtarmanızı sağlayacak yöntem! Yeniden çiçek bile açıyor

Solmuş kaktüsü kurtarmanızı sağlayacak yöntem! Yeniden çiçek bile açıyor

Kaktüs solduysa işte işinize yarayacak çiçek bakım tüyosu

Kaktüs bakımı en kolay çiçekler arasındadır. Ancak zaman zaman kaktüsler de solabilir ve eski canlılığı yok olabilir. İşte bu durumda işinize yarayacak harika bir yöntem bulunuyor.

Solmuş Kaktüs Nasıl Kurtarılır?

Kaktüsler, çöl iklimine uyum sağlamış bitkilerdir ve çok az suya ihtiyaç duyarlar. Ancak bazen kaktüsler de solabilir, çürüyebilir veya hastalanabilir. maxresdefault-002.jpg

KAKTÜS NEDEN SOLAR?

Solmuş kaktüsün en yaygın nedeni fazla ve gereksiz sulamadır. Fazla su, kaktüsün köklerinde ve gövdesinde çürümeye yol açmaktadır. Bu yüzden kaktüsünüzü sadece toprağı tamamen kuruduğunda sulamalaya dikkat edin. Sulama yaparken de bolca su verip toprağın iyice ıslanmasını sağlamaya özen gösterin.

SOLMUŞ KAKTÜS NASIL KURTARILIR?

Solmuş kaktüsünüzü kurtarmak için öncelikle çürümüş veya yumuşamış kısımları keskin bir bıçakla kesip atmalısınız. Kesilen yerleri biraz kuruması için bekletin ve sonra antiseptik bir madde ile dezenfekte edin. Bu işlemi yaparken eldiven kullanmayı unutmayın.

maxresdefault-001.jpg

Kaktüsünüzü yeni bir saksıya ve yeni bir toprağa dikmeniz gerekebilir. Kaktüs toprağı olarak kumlu ve geçirgen bir toprak tercih edin. Toprağa biraz da perlit veya vermikülit karıştırabilirsiniz. Kaktüsünüzü yeni saksıya diktikten sonra bir süre sulamayın ve güneşli bir yere koyun.

KAKTÜS İÇİN EN UYGUN ORTAM

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte de; Kaktüsler için en uygun ortam paylaşıldı. İşte o bilgiler

Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir. Mümkün olduğunca pencereye yakın yere koyabilirsiniz.

maxresdefault-003.jpg


Kaktüslerin beslenmesi için özel olarak üretilmiş bitki besinleri kullanabilirsiniz. Ancak bunu çok sık yapmayın ve dozunu aşmayın. Ayrıca kaktüslerin zararlı böceklerden korunması için de bitki ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak bunları da çok sık uygulamayın ve bitkinizi yıkayarak fazlasını temizleyin.

İlgili Haberler