Kavun + Süt birleşince bu etkisi şaşırtıyor: Üstelik bir tutamını alıp sürmek yetiyor...

Kavun + Süt birleşince bu etkisi şaşırtıyor: Üstelik bir tutamını alıp sürmek yetiyor...

Kavun ve süt neden birleştirilip yüze sürülmeli? Kavun ve sütün bilinmeyen etkisi

Kavun yaz aylarında çokça tüketilen meyveler arasında yer alıyor. saglikhaberleri.com sitesinde yer alan bir içerikte kavunun pek bilinmeyen etkisinden bahsedildi.

KAVUNU EZİP SÜTLE YÜZÜNÜZE SÜRÜN ETKİSİNE HAYRAN KALACAKSINIZ

Kavunu ezip sütle yüze sürmek gerekiyormuş. Peki bu yöntem ne işe yarayacak?

Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. Cildinizi güzelleştirir. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun suyu ve 1 ölçü su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

maxresdefault.jpg

KAVUNUN DİĞER FAYDALARI

acibadem.com.tr sitesinde kavunun cilt üzerindeki etkileri de sıralandı.

KAVUN YAŞLANMAYI ÖNLER

Yaşlanma ve güneş ışığına maruziyet, gözlerde katarakt ve yaşa bağlı sarı nokta hastalığına yol açabilir. Zamanla ciddi görme sorunları yaratan bu hastalıklara karşı kavun, beta-karoten lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar görmeyi korur ve çevresel hasarlara karşı etkileri azaltır.

SAÇ SAĞLIĞINA DA İYİ GELİYOR

Kavun sadece yüz değil saç için de faydalı. Milliyet.com.tr'de aktarılan bir içerikte; Kavunun saç sağlığı üzerindeki faydaları sıralandı.

maxresdefault-001.jpg

Saç Büyümesini Teşvik Ediyor:

Kavunlar, özellikle, vücutta A vitaminine dönüşen iyi bir beta karoten kaynağıdır. Bu A vitamini sağlıklı saçlar ve normal saç büyümesi için hayati öneme sahiptir.

Saç Dökülmesini Önler:

B vitaminlerindeki eksiklikler saç dökülmesine neden olmaktan da sorumludur. Kavunlar gibi kavunlar folik asit ve inositol gibi B vitaminleri bakımından zengindir ve bu da saç dökülmesini önlemeye ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.

İlgili Haberler