Ev ve mülk sahibi olmak isteyen bu çiçek için sıraya giriyor: Bakımı da kolay

Ev ve mülk sahibi olmak isteyen bu çiçek için sıraya giriyor: Bakımı da kolay

Aralık ayının son günlerine doğru satılmaya başlanan ve bu nedenle yılbaşı çiçeği diye adlandırılan kokina çiçeğiyle ilgili dikkat çeken efsane

Türkiye'de ev almak giderek zorlaşmış durumda. Türkiye'deki bir efsane ise sosyal medyada popüler oldu. Rivayete göre evinde kokina çiçeği besleyen mülk sahibi ve ev sahibi oluyor.

EV ALDIRAN ÇİÇEK

Mynet.com sitesinde yer alan bilgilere göre; 'Kokina' hakkında çeşitli efsaneler var. Şans ve mutluluk getireceğine inanılır. Bir rivayete göre göre eğer kokinalarınız bir sonraki yılbaşına kadar rengi bozulmadan evinizde aynı şekilde duruyorsa, yeni bir ev alacağınız anlamına geliyor. Diğer yandan kokina bitkisi İngilizce'de Butcher's Broom olarak biliniyor.

Peki ev aldıran kokina çiçeğine nasıl bakılır? Kokina çiçeğinin bakım tüyoları nelerdir? Bu konuyla ilgili de çiçek bakım uzmanlarının paylaştığı bazı bilgiler bulunmakta.

maxresdefault-004.jpg

Lezzet.com.tr sitesinde kokina çiçeğinin bakımıyla ilgili detaylara yer verildi.


Kokina, çok sıcak ve çok soğuk ortamlar sevmez. Bu yüzden, ortalama radyatör gibi sıcak alanların yakınından uzak tutmaya özen gösterin.
Kış aylarında kokina bitkisini balkona yerleştirmeyin.

Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir.
Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir. Bu şartlarda bile yapraklarının solmaması oldukça zor bir ihtimaldir.


Kokina Ne Zaman Sulanmalıdır?


Kokina bitkisi, suyu çok sevmez. Bu yüzden sulama işlemini mümkün olduğunda dikkatli bir şekilde yapmak gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi haftada 1 kez sulamak yeterli olacaktır.

İlgili Haberler