Bileğinize birkaç damla limonun suyunu damlatın ve ovun! Pek bilinmeyen  kurtarıcı etki...

Bileğinize birkaç damla limonun suyunu damlatın ve ovun! Pek bilinmeyen kurtarıcı etki...

Bileğinize limon damlatınca etkisi sizi şaşırtacak

Limon, en faydalı besinler arasında yer aldığı için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Sofralardan eksik olmayan limonla ilgili hemen hemen her gün yeni bir araştırma ortaya çıkıyor.

LİMON SUYU BİLEKLERE SÜRÜLÜRSE NE OLUYOR?

Bileğe limon suyu damlatmak, beyin aktivitesini yükseltmek için etkili bir yöntemdir. Experimental Biology and Medicine'da yayınlanan bir çalışmaya göre, limon yağı beyin fonksiyonlarını artırıyor. Bileklerinize birkaç damla limon suyu damlatıp hafifçe ovmak, hafıza, dikkat ve dil gibi zihinsel fonksiyonlarınızı dinamik tutmaya yardımcı oluyor .

lemons-6193560-1280.jpg

SİVRİSİNEKLERİN OLUŞTURDUĞU ACIYI YOK EDİYOR

Bileğe limon suyu damlatmanın başka faydaları da vardır. Limon suyu, arı iğnesi ya da sivrisinek ısırığı gibi böcek ısırıklarının acısını dindirmeye yardımcı olur. Ayrıca, limon suyu, soğan ve sarımsak gibi kokuların ele sinmesini önler. Limon suyu aynı zamanda tırnak lekelerini temizler ve tırnaklara parlaklık verir.

Bileğe limon suyu damlatmak sağlıklı ve pratik bir yöntemdir. Ancak limon suyunun bazı zararları da olabilir. Limon suyu ciltte tahrişe veya alerjiye neden olabilir. Bu nedenle cildinizde herhangi bir kızarıklık veya kaşıntı oluşursa kullanmayı bırakmalısınız. Ayrıca limon suyu diş minesine zarar verebilir. Bu nedenle ağızınızda uzun süre tutmamalı ve sonrasında ağzınızı su ile çalkalamalısınız .

flowers-6318262-1280.jpg

KOLTUK ALTINIZA DA SÜREBİLİRSİNİZ

Yeniakit.com.tr sitesinde aktarılanlara göre ise; Limonu koltuk altına sürmekte çok faydalı. Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Özellikle yaz aylarında çok görülen ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.

LİMONUN DİĞER BİLİNMEYEN KULLANIM ALANLARI

3 limon, 1 kaşık vanilya ve suyu tencerede su kalmayana kadar kaynatın. Evdeki havayı temizleyecektir.
Elinize sinen yemek kokularını elinize limon sürerek yok edebilirsiniz.
Kıyafetlerdeki ter lekelerine limon suyu sürüp yarım saat bekletin ve yıkayın. Ter lekeleri yok olacaktır.
Paslanan bıçakları limon suyunda bekletirseniz pastan arındırabilirsiniz.

İlgili Haberler