Çiçeğinize 1 kez vermeniz bile dibini kurtarıyor ve coşmasına katkı sağlıyor! Üstelik çok basit...

Çiçeğinize 1 kez vermeniz bile dibini kurtarıyor ve coşmasına katkı sağlıyor! Üstelik çok basit...

Çiçeklerinizin coşmasını sağlayacak doğal gübre karışımı

Çiçekler için doğal gübre karışımı yapmak istiyorsanız, evinizde bulunan bazı malzemeleri kullanabilir ve kendi doğal gübrenizi yapabilirsiniz:

Örneğin, muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kahve telvesi gibi atıkları değerlendirerek bitkilerinize besin takviyesi sağlayabilirsiniz.


Bu malzemeleri bir blenderda su ile karıştırarak gübre haline getirebilirsiniz. Bu gübreyi özellikle menekşe ve sardunya gibi çiçeklere uygulamanız önerilmektedir.

Ayrıca, haşlanmış sebze suyu ve yumurta suyu da çiçeklerin büyümesine ve canlanmasına yardımcı olmaktadır.

maxresdefault-001.jpg
Hazırlamış olduğunuz bu doğal suları oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip bitkilerin köklerine dökebilirsiniz. Bu doğal gübre karışımları sayesinde çiçekleriniz daha sağlıklı ve verimli olacağı gibi çok daha hızlı çiçek açacaktır.

Bu karışımlar arasında en çok önerilen doğal gübre ise ise yumurta kabuklarından elde edilen doğal gübredir.

ÇİÇEKLERE YUMURTA KABUĞU NASIL VERİLİR?

.yesilist.com sitesinde çiçeklere yumurta kabuğu nasıl verilir sorusunun detayları paylaşıldı ve şu bilgilere yer verildi.

Yemeklerde kullandığınız yumurta kabuklarını temizledikten sonra dört litre suda 10 yumurta kabuğunu kaynatıp bir gece dinlenmeye bıraktıktan sonra bu suyu yetiştirdiğiniz saksı bitkilerine vererek ihtiyaç duydukları kalsiyum ve potasyumu elde etmelerini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault-002.jpg

The Truth About Garden Remedies kitabının yazarı Jeff Gillman aynı yöntemle hazırladığı suyu laboratuara yollamış ve dört litre suyun içerisinde dört miligram kalsiyum ve potasyumun yanında az miktarda fosfor, magnezyum ve sodyuma da rastlanmış.

Bitkilerinizi gübrelemek için bir başka yöntem de yumurta haşladığınız suyu, oda sıcaklığına geldikten sonra doğrudan saksılara dökmek. Bu yolla hem haşlama suyunu ziyan etmemiş olursunuz hem de yumurta kabuklarından suya geçen mineralleri bitkilerinize aktarmış olursunuz.

Aynı şekilde yumurta kabuklarını doğrudan toprağa da karıştırabilirsiniz. Sinek ve böcekleri davet etmemek için kabukları iyice yıkadıktan sonra blender’da toz haline getirin ve bitki ekerken bu tozdan belli bir miktarı saksı toprağınıza karıştırın.

Kaynaklar:
Southern Living
Apartment Therapy

İlgili Haberler