İdrar Yolu Enfeksiyonunu Yok Ediyor Vücuttaki Tüm Mikrobu Atıyor Ve Aynı Zamanda Da..

İdrar Yolu Enfeksiyonunu Yok Ediyor Vücuttaki Tüm Mikrobu Atıyor Ve Aynı Zamanda Da..

İdrar yolu enfeksiyonları sıklık ile görülen sağlık problemlerinin başında gelmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu, mesane ve idrar çıkış kanalındaki bakterilerin sebep olduğu iltihaplanmaya verilen addır.

Cinsel yol ile bulaştığı bilinse de, uzun süre idrar tutma, şeker hastalığı, menopoz ve hamileliğe bağlı olarak da gelişebilir.

Belirtileri

Sıklıkla idrara çıkma hali, az miktarda idrar yapma, yaparken yanma hissi, idrar renginde değişiklik gibi belirtileri olabilir. Hatta daha ağır durumlarda şiddetli karın ağrısı, bulantı, ateş ve kusmaya sebep olabilir. Mutlak belirtiler ışığında acil önlemler alınmaz ise böbreklere zarar vermesi ön görülür.

Doğal Tedavi Yöntemleri

elma sirkesi: Sirkenin şifası saymakla bitmez. Anti bakteriyel özelliği sayesinde her evin olmazsa olmazı hiç kuşkusuz sirkedir.  Elma sirkesi bakterilerin artışını engellediği için doğal antibiyotik görevi görmektedir.

  • Bir bardak suya 2 yemek kaşığı sirke koyun, isterseniz az miktarda limon da ilave edebilirsiniz. Bu karışımı günde 2 kez için. 4,5 gün aynı sistemde devam edin farkı göreceksiniz.
  • 3 bardak suyu kaynatın, daha sonra soğumaya bırakın. Suya yarım bardak elma sirkesi ilave edin. Bu karışım ile her tuvaletten sonra genital bölgenizi yıkayın. Anti bakteriyel özelliği sayesinde şikayetlerinizde hızla azalma göreceksiniz.
  • Bu işlemlere ilaveten iç çamaşırınızı sık sık değiştirmeyi ve pamuklu çamaşır giymeyi ihmal etmeyin.

 

  •  Maydanoz idrar yolu enfeksiyonlarında en bilinen ve etkili bitkilerin başında gelmektedir. Güçlü bir iltihap söktürücüdür.
  • Bir demet maydanozu iyice yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su, bal ve limonu ekleyip iyice kaynatın. 5 ila 10 dakika kaynatmak kafi gelecektir. Ilık hale gelene kadar soğumaya bırakın ve gün boyu bu suyu için. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan görevi görecektir.

karbonat: Karbonat idrarın asit baz dengesini düzenleyici etkisi olan bir tür tuzdur. Ağrı ve yanma hissinden sizi kurtarıp hızlı bir iyileşme göstermenizi sağlar.

  • 1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı karbonat ilave edip için. Bu karışımı her gün 2 defa için. Bu noktada bildirmemiz gereken bir detay var: YÜKSEK TANSİYON HASTALARI KESİNLİKLE UYGULAMASIN. Yüksek tansiyonunuz var ise karbonattan uzak durmanızı öneririz.

ananas: Ananas, bromelain adı verilen antienflamatuar özelliklere sahip bir enzim içerir. Buda semptomların azalmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve şikayetlerinizi ortadan kaldırır.

su: Varoluş şifamız su... Çokta uzaklarda çözüm aramaya gerek yoktur bazen, çözüm her evin olmazsa olmazında. Suyun vücudumuza şifası saymakla bitmez elbette.. İdrar yolu iltihabının kökünü kurutmanın yolu da suda. Her gün en az 8 ila 10 bardak arası su tüketmek derdinize çare olacaktır.

İlgili Haberler