Sallama çayı çöpe atmayın! Onunla bakın neler yapılıyor.. Kimse bahsetmemişti

Sallama çayı çöpe atmayın! Onunla bakın neler yapılıyor.. Kimse bahsetmemişti

Sallama, yani poşet çay sevenler buraya! Bu bilgileri öğrenince afiyetle çayınızı içtikten sonra poşetini asla çöpe atmayacaksınız. İşte poşet çayın birbirinden farklı kullanım alanları...

Çay, Türk kültürü ile özdeşleşmiş bir içecek. Kahvaltının vazgeçilmez içeceği olan çayı, günün her saati içmek için hep bir bahanemiz vardır. Hava soğuk olunca içimizi ısıtır, sıcak olunca da harareti keser. Ancak vereceğimiz bilgiler çayın faydasından çok sonrasıyla ilgili. Eğer siz de toz çay yerine poşet çay kullananlardansanız sakın poşet çayı çöpe atmayın. İster ev temizliğinde ister şişkin gözlerin tedavisinde kullanın, ama sakın çöpe atmayın.

Lezzet.com.tr'de yer alan bir içerikte, poşet çayın kullanım alanlarına yer verilmiş.

teacora-rooibos-3h-9mmze6mg-unsplash.jpg

POŞET ÇAYIN KULLANIM ALANLARI

1- Kötü Kokuları Temizler

Balık, soğan, sarımsak gibi ağır koku içeren bir besini doğradıktan sonra elinizde kalan kokulardan şikayetçiyseniz, poşet çayı kullanmanın tam zamanı. Önceden kullanıp bir kenarda biriktirdiğiniz poşet çaylardan biri alıp elinizi onunla yıkayarak kokulardan kolayca kurtulabilirsiniz.

2- Buzdolabınızı Tazeleyin

Buzdolabına konulan malzemelerden ötürü bazen kötü bir koku oluştuğunuz hepimiz şahit oluyoruz. Kullanılmış poşet çayları buzdolabına koyarak kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

3- Ahşaplar Parlayacak

Kullandığınız çay poşetlerini biriktirin. Daha sonra temizlik yapmadan önce çayları tekrar suyun içerisine atın ve kanatın. Poşetleri sudan çıkartın ve suyu soğumaya bırakın. Soğuyan su ile parke ve ahşaplarınızı silebilirsiniz. Poşet çay, parkelerin ışıl ışıl olmasını sağlayabilirsiniz.

4- Saçlarınızı Uzatmanın Sırrı Onda

Kullandığınız çay poşetlerinden 2-3 tanesini alın ve 2 bardak suyun içerisine atarak tekrar kaynatın. Demlendikten sonra suyu soğumaya bırakın. Soğuyan suyu saçınıza dökerek masaj yapın. Ardından temiz su ile saçınızı tamamen durulayın. Saçınızın daha parlak olduğunu ve daha çabuk uzadığını göreceksiniz.

5- Gözleriniz Işıl Işıl Bakacak

Poşet çayların en yaygın kullanımı ise, gözleri dinlendirmektir. Daha önce kullandığınız poşet çayları soğumaya bırakın. Poşet çaylar canınızı yakmayacak ısıya geldiğinde göz kapaklarınızın üzerine yerleştirerek gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

6- Ayak Kokusu mu?

Elde olduğu gibi, çay poşetleri ayak kokusunu da geçirir. Bunun için büyük bir leğenin içerisine ılık su koyun ve çay poşetlerini içerisine atın. Ayaklarınızı bu suda 20 dakika beklettikten sonra temiz suyla durulayın. Ayak kokularının kısa sürede geçtiğini görebilirsiniz.

7- Doğal Bitki Gübresi

Kullandığınız çay poşetlerini, cam kavanozda biriktirin. Bir miktar nemlendirdikten sonra içindekileri bitkinin toprağına ekleyerek doğal bir gübre elde edebilirsiniz.

8- Aynaları Parlatın

Hafif nemli kalmış çay poşetlerini, temiz bezin içerisine alın. Aynaları bu bezle silerek lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz.

POŞET ÇAY İLE GÜZELLEŞİN

Kullanılmış poşet çay sadece ev temizliği veya kötü kokuları gidermek için değil, cilt bakımında da kullanılabilir. Milliyet.com.tr'de yar alan bir içerikte, poşet çay ile güzellik sırlarına yer verilmiş.

coline-hasle-ycnycuwg7xy-unsplash.jpg

Poşet Çayın Cilde Faydası

1- Kullanılmış ve ılık poşet çay ile cildinize masaj yaparak, cilt yüzeyindeki kızarıklık ve tahrişi giderebilirsiniz.

2- Doğal bir yüz maskesi yapmak için 2 poşet çayı, yüzünüze yetecek kadar ılık su ve 1 tatlı kaşığı bal karışımı içerisine ekleyin. Daha sonra dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın.

3- Yeşil çay poşetlerini siyah nokta ve sivilceye karşı doğal bir cilt temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak: lezzet.com.tr - milliyet.com.tr