Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtaran 4 bitkisel yöntem, pul pul hepsini döküp yok ediyor

Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtaran 4 bitkisel yöntem, pul pul hepsini döküp yok ediyor

Yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulmanızı sağlayacak doğal yöntemleri sizler için sıraladık. Bu yöntemler sayesinde yüzünüzdeki kıl sorunundan kurtulabileceksiniz.

Yüzdeki istenmeyen tüyler, kadınların sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. İşte yüzdeki istenmeyen tüylerin geçmesine yardımcı olabilecek bazı yöntemler:

1. Lazer Epilasyon: Uzun süreli sonuçlar veren bir yöntem olan lazer epilasyon, yüzdeki istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu yöntem profesyonel bir klinikte yapılmalıdır.

2. Elektroliz: Yüzdeki istenmeyen tüyleri kalıcı olarak yok etmek için kullanılan bir diğer yöntem olan elektroliz, bir iğne yardımıyla tüy köküne elektrik akımı verilmesi esasına dayanır. Bu yöntem de profesyonel bir klinikte yapılmalıdır.

3. Cilt Üstü Tüy Alma: Cilt üstündeki tüyleri almak için kullanılan birçok yöntem vardır. Bunlar arasında cımbız, ağda, tüy dökücü kremler ve tüy alma makineleri yer alır.

4. Tüy Azaltıcı Kremler: Tüy azaltıcı kremler, yüzdeki tüylerin büyümesini yavaşlatarak daha az belirgin hale getirebilir. Ancak, bu kremlerin düzenli kullanımı gereklidir.

5. Doğal Yöntemler: Yüzdeki istenmeyen tüylerin doğal yollarla azaltılması için bazı yöntemler vardır. Örneğin, zerdeçal ve süt karışımı ile yapılan maske veya limon suyu ve bal karışımı ile yapılan maske gibi doğal malzemeler kullanılabilir.

Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceği, tüylerin yoğunluğuna ve kişinin cilt tipine bağlı olarak değişebilir. Ancak, kalıcı sonuçlar için lazer epilasyon veya elektroliz gibi profesyonel yöntemler tercih edilebilir.

HAZIR DOĞAL YÖNTEMLER DEMİŞKEN O YÖNTEMLERİ GELİN SİZLERLE PAYLAŞALIM

****

1. Yulaf ezmesi + bal + limon suyu yöntemi

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yulaf ezmesi, kaşıntı ve tahriş gibi birçok cilt rahatsızlığı için harikadır ve özellikle peeling için iyidir. Bal ve limon suyu ile karıştırıldığında tüylerin dökülmesine de yardımcı olmaktadır. Tüm bu malzemeleri bir macun haline getirmeniz, kıllı bölgeye sürmeniz ve 15 dakika orada bekletmeniz gerekmektedir. Haftada bir veya iki kez bu kürü yapın. Yaklaşık bir ay sonra sonuçları görebileceksiniz. Yüzünüzdeki tüylerin hızlı bir şekilde yok olduğunu görmek sizi mutlu edecek.

2. Şeker + su + limon suyu

  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 bardak limon suyu
  • 1/4 su bardağı su

Doğal ağda olarak bilinen bu basit ama etkili yöntem için 3 malzemeyi karıştırıp kaynatın ve macun kıvamına getirin. Kılların olduğu bölgeye sürüp çekin. 1- 1,5 ayda bir tekrarlayın. Bir süre sonra artık yüzdeki kılların çıkmadığını göreceksiniz.

3. Yumurta + şeker + mısır unu

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • ½ yemek kaşığı mısır unu

Bu malzemeleri bir kapta karıştırırsanız, epilasyon için etkili bir soyulabilir maske elde edebilirsiniz. Yumurta akı cilt tonunuzu iyileştireceği ve yüzünüzde epilasyon sürecine yardımcı olan ince bir film oluşturacağı için çok önemlidir. Maskeyi cildinizde 10 dakika bekletmek yeterli olacaktır.

4- Zerdeçal + gram un + tuz + süt

  • 2 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • ½ su bardağı gram un
  • ½ su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı tuz

Hindistan'daki insanlar, istemeyen kılları gidermek için uzun süredir zerdeçal kullanmaktalar. Bu bileşen, antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, yani çıkarma işlemi sırasında cildinizi de koruyacaktır. Karışıma tuz, süt ve gram unu ( birkaç peeling özelliği vardır ) eklediğinizde hepsini pürüzsüz bir macun haline getirebilir ve kurtulmak istediğiniz tüylü bölgeye sürebilirsiniz.

Nasıl yapılacak?

5 dakika hafifçe ovalayın, kurumasını bekleyin ve 10 dakika sonra durulayabilirsiniz. Haftalık olarak bu işlemi tekrarlayın büyük faydasını göreceksiniz.

Önemli hatırlatma: Bu uygulamalardan herhangi birinin cildinizde yan etkisi olması durumunda tekrar kullanmayın. Bu öneriler sadece tavsiye amaçlıdır.

Genel olarak yüzdeki istenmeyen tüyler konusunda etkili olan bu dört yöntem çok sayıda kişi tarafından kullanılmıştır. Kullanan kişiler etkili bir yöntem olduğunu belirtmekteler.

Milliyet'te yer alan bir içerikte ise; Mısır unu yöntemi paylaşıldı. İşte mısır unu yöntemiyle istenmeyen tüylerinizden sizi kurtaracak olan o yöntem..

Mısır Unu, Yumurta ve Şeker Kullanın

Yumurta beyazı, yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kurtaracak doğal bir maske görevi görür. Kuruduktan sonra, çekilmesi kolay, sert ve yapışkan bir kütleye dönüşür. Ve çıkardığın zaman, yüzünüzdeki tüyler maskeye kolayca yapışır.

Şeker cildiniz için mükemmel bir eksfolyatördür ve ölü cilt hücrelerini temizlemenize yardımcı olur, böylece cildin temizlenmesini ve kirlerden arınmasını sağlar.

Malzemeler:
Mısır unu - ½ çorba kaşığı
Yumurta - 1
Şeker - 1 çorba kaşığı

Nasıl yapılır?

- 1 yumurta kırın ve yumurta akını bir kâseye ayırın.
- Yumurta beyazına 1 yemek kaşığı mısır unu ekleyin.
- Topaklar gidene kadar karışımı çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Karışımı yüzünüzde tüy olan bölgeye sürerek kurumasını bekleyin.
- Özellikle yumurta akı yüzünüzde kuruduğunda kalın bir tabaka oluşturur.
- Yüzünüze uyguladığınız bu maskeyi nazikçe yüzünüzden çekin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.
- Etkili sonuç almak için bu maskeyi hafta 3 ile 4 kez uygulayabilirsiniz.