Zararı çok büyük! Sirkeyi uzak tutmanız gereken 5 yer! Asla kullanmayın asla

Zararı çok büyük! Sirkeyi uzak tutmanız gereken 5 yer! Asla kullanmayın asla

pH değer 2 ile 3 olan sirke, tuvalet, banyo ve mutfak temizliği için oldukça ideal. Ancak bazı mobilya ve ürünler için son derece zararlı olabilir. İşte sirkenin asla değmemesi gereken mobilya ve eşyalar..

'Asetik asit' olarak kabul edilen sirke, adete arındıcı görevi gören doğal bir ürün. Genelde salatalara lezzet katması için mutfağımızda her daim olan sirke, son zamanlarda doğaya ve sağlığa zararsız olduğu için ev temizliğinde de tercih ediliyor. Koltuk yüzeyi, parke, mutfak ve banyo temizliğinde sıkça kullanılan sirke, aslında bazı yüzeyler ve ürünler için oldukça zararlı. Çünkü sirkenin pH değeri 2 ile 3 arasında değişiyor. Yani asit özelliği taşıyor. Eğer siz de mobilyalarınıza zarar vermek istemiyorsanız, temizlik yaparken bu yüzeylerden sirkeyi uzak tutun.

Cumhuriyet.com.tr'de yer alan bir içerikte, doğal temizlik malzemesi olarak sık sık kullandığımız sirkenin asla değmemesi gereken yüzeyler ve ürünler paylaşılmış.

page.jpg

SİRKEYLE ASLA TEMİZLEMEMENİZ GEREKEN 5 YER

GRANİT MERMER ve MUTFAK TEZGAHI

Sirkenin içindeki asit, doğal taşlarla uzun süre temas ettiğinde oyuklar oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle mermerlerde kullanılması önerilmiyor. Bu tür mermerleri sirkeyle temizlemeniz durumunda aşınma meydana gelecektir.

DOĞAL TAŞ İÇEREN YERLER

Sirke gibi asitli malzemeler, doğal taşlara zarar verir ve zamanla aşındırır. Bu nedenle sodalı ve arap sabunlu sıcak su ile temizlemek daha doğru bir tercih olacaktır.

ÜTÜ

Son dönemde bir çok sosyal medya kullanıcısı sirkeyle ütü temizliği yapıyor. Oysa bu son derece yanlış. Sirke yapısı gereği, ütünüze zarar verebilir. Bunun yerine kullanım kılavuzuna sadık kalıp, üretici firmanın temizleme talimatlarına uymalısınız. Sirke ütünüzü bozabilir.

3613.jpg

AHŞAP MOBİLYALAR

Sirke bu mobilyaların cilasını sökerek, soluk gözükmesine neden oluyor. Ahşap temizleyici ürünler kullanmanız, bu konuda çok daha doğru bir seçim olacaktır.

ÇELİK BIÇAKLAR

Sirke çeliğin kararmasına yol açabilir. Bu nedenle çelik bıçaklarınızı sirkeden uzak tutmanız tavsiye ediliyor. Bir çok temizlik uzmanı bu tür bıçakları karbonat ve limon karışımıyla temizlemektedir.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

İlgili Haberler