Hazır Yufkadan Yapılabilen En Kolay 3 Börek Tarifi Yediğinizde Tadına Doyamıyorsunuz Ve..

Hazır Yufkadan Yapılabilen En Kolay 3 Börek Tarifi Yediğinizde Tadına Doyamıyorsunuz Ve..

Hamur İşleri arasında börekler en sevilen yiyeceklerdendir. Şimdi sizlere hazır yufkadan hazırlanan harika börek tarifleri vereceğiz. Evde sizde deneyebilirsiniz..

Hamur açmakla uğraşmak istemiyorum evde hazır yufkadan börek yapmak istiyorum diyorsanız o halde doğru yerdesiniz. Sizler için hazır yufkadan hazırlanan börek tarifleri paylaşacağız. Bu tarifleri bir yere not alın ve hazır yufkadan börek tarifleri listenize ekleyin. İşte Mutfakta işinizi kolaylaştıracak o tarifler.. Her biri ayrı leziz..

BOHÇA BÖREK TARİFİ

Malzeme Listesi
3 adet yufka
6 dal taze soğan
....
İÇ HARCI İÇİN;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
400 gr mantar
2 adet havuç
3 adet salçalık kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
25 gr tereyağı
1 çay bardağı krema
göz kararı tuz, karabiber
....
ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı


(6 Kişilik - 55 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Havuçları dilimleyip 10 dakika haşlayın. Kırmızıbiberleri közleyip kabuklarını soyunç Kare şeklinde doğrayın.

Adım 2
Tencereye zeytinyağını ve piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Dilimlenmiş mantarları, haşlanmış havuçları ilave edin.

Adım 3
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızıbiberleri, bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika daha pişirin.

Adım 4
Kremayı ilave edin. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 5
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Süt ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırarak harcı oluşturun.

Adım 6
Bir yufkayı düz bir zemine serin. Hazırladığınız harcı yufkanın her tarafı ıslanacak şekilde yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Yemek tabağını yufkanın üzerine yerleştirip çevresinden keserek yuvarlaklar elde edin.

Adım 7
Diğer yufkayı yine harçla ıslatıp ortadan ikiye katlayın. İki parça yuvarlak da bu yufkadan çıkartın. Ortalarına mantarlı harcı paylaştırın. Yufkaları kenarlarından toplayıp ortada büzüp bohça şekli verin. Ağız kısımlarını taze soğanın yeşil kısımları ile bağlayın.

Adım 8
Yumurta sarısına zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız bohçaların üzerine sürün.

Adım 9
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

KIYMALI SARAY BÖREĞİ

Tencerede 10 dakika, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika.

Yufka (3 adet), Kıyma (300 gram), Kuru soğan (1 adet), Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), Çam fıstığı (1 çorba kaşığı), Maydanoz (1 tutam), Süt (1 su bardağı), Soda (1 şişe), Yumurta (2 adet), Tarçın (yarım kabuk), Sıvıyağ ya da margarin (1 çay bardağı sıvıyağ ya da 2 çorba kaşığı margarin) Tuz, Karabiber.


Püf Noktası

Böreğin yapımında, kabarması için kremanın içine bir şişe soda ya da 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz. öreğinizin iç malzemesi için kıyma yerine peynir veya mantar ile birlikte ıspanak, kabak türü sebzelerle hazırlayarak, değişik börekler yapabilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1-1 baş soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve soğanlarla birlikte karıştırın.

Krema hazırlığı: Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 adet yumurtayı kaba ekleyin ve karıştırın. Karıştırırken 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve karıştırmaya devam edin.

2- 3 adet yufkayı açın ve kapta hazırladığınız kremayı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün. Tencerede hazırladığınız ve soğuttuğunuz kıymalı malzemeyi yufkaya yayın.


3- Kıyma yayma işleminden sonra yufkalarınızı sarın. Sardıktan sonra yufkayı yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın.

4- Fırın tepsisini fırça ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine yerleştirin. Kalan kremanın içine 1 adet daha yumurta kırın ve karıştırın. Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine fırça ile kremayı sürün.

5- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra börekleri biraz dinlendirin ve keserek ılık olarak servis yapın.

TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ TARİFİ

Malzeme Listesi
1 adet tavuk göğüs( haşlanmış didiklenmiş)
3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan
2 adet kırmızı ( 1 tanesi acı) 2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı worcestershire sosu (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet yufka
1 kase yumurta ve sıvı yağ karışımı
1 kase galeta unu

(4 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı
Adım 1
Bir tavada tereyağını eritin. Piyazlık doğranan soğanları ekleyin.

Adım 2
Biraz solunca şekeri ekleyip karamelize olana kadar soteleyin. Sarımsak ve ince doğranmış biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.


Adım 3
Sosları ve baharatları ekleyin.

Adım 4
En son haşlanmış didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 5
Yufkaları 8 e bölün. Bir tabağa sıvı yağ ekleyin. Yufkalara önce çok az sıvı yağ sürün. İç malzemeden biraz ekleyip kenarlarından kapatıp çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Tüm yufkaları aynı şekilde bitirin.

Adım 6
Üzerine yumurtalı yağlı sos sürün ve galeta unu serpin 180 derecede yufkalar kızarana kadar pişirin.

Birbirinden kolay bu 3 börek tarifini tarif defterinizin bir köşesine yazın! Her biri ayrı lezzetli olan bu tarifleri sizlerde evde yapabilirsiniz! Misafiriniz geldiğinde en hızlı börek yapmak isterseniz bu tarifler işinize yarayacaktır.

Sizlerde arkadaşlarınızla bu tarifleri paylaşmayı ihmal etmeyin! Her biri ayrı lezzetli olan bu tarifler bir çok kişi tarafından tercih edildiği için listelenmiştir.

Sizlerde yaparsanız farkı ve lezzeti göreceksiniz :)))

İlgili Haberler