Domates ve Salatalığın Bilinmeyen Zararı

Domates ve Salatalığın Bilinmeyen Zararı

Çoban salata Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yüzden domates ve salatalık mutlaka bu salatada içerisinde yer alır. Ancak uzmanların bu iki besin hakkında uyarısı var

Domates ve Salatalık kültürümüzün vazgeçilmez iki sebzesi. Ancak uzmanların şaşırtıcı bir uyarısı var. İlk kez duyduğumda şaşırdım. Sonrasında sayısız makale ve haber görünce bununla ilgili doğru olduğuna inanmaya başladım. İlk olarak Sabah gazetesi gibi gazeteler geçmişti. Sonrasında da bir çok site.. Araştırmalarım sonucunda derlemiş olduğum bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çoban Salata ile Vedalaşın Resmen Zehirliyor! Domates ve Salatalığın Bilinmeyen Zararı...
Domates ile salatalığı bir arada bol limonlu bir çoban salatada tüketme fikri bile iştah açmaya yetiyor. Ancak bu ikilinin hiç bilinmeyen kötü bir etkisi bulunuyor. Karındaki şişliğe hatta zehirlenmeye bile sebep olabiliyormuş...


Salata yapmak için ya da sabah kahvaltısı için sofraya koyduğunuz domates ve salatalık aslında tehlikeli bir ikili. Çünkü bu sebzelerin sindirilme hızı farklıdır. Hızlı ve yavaş sindirilen iki farklı besin bir arada tüketildiğinde birinin tam olarak sindirildiğinde diğerinin ise olduğu gibi bağırsaklardan geçeceği anlamına geliyor. Bu durum da yiyecek fermantasyonuna yol açabilir. Yiyecek fermantastonu ise tüm vücudu bile zehirleyebilecek kadar tehlikeli etki gösterebilmektedir.

Domates ve salatalığın bu yiyecekler de zehirlenmeye yol açabiliyor

Bu ikili daha çok bağırsaklarda gaz ve karında da şişliğe neden olarak hem sancılı bir süreç başlatır hem de yemekten alınan keyfi mahveder. Bu durum maalesef sadece salatalık ve domates özelinde gerçekleşmiyor. Özellikle meyveler de dikkatli tüketilmediğinde pek çok soruna neden olabiliyor. Yemek yedikten hemen sonra meyve tüketmek büyük bir hatadır. Çünkü meyve çok uzun bir sürede sindirildiği için midede uzun zaman kalmamalı. Yemeğin üzerine yendiğinde midede uzun süre kalan meyve, midede asit üremesine ve dolayısı ile reflüye neden olurken sindirim problemlerine de yol açan mey oluşumuna sebep olur.

Meyveli yoğurt masum değil

Meyveyi yoğurtla yemek de akıllıca bir fikir değildir. Özellikle yurt dışında yoğurt sadece meyveli olarak satılıyor halbuki bu karışım nedeniyle bağırsak florası zarar görür. Sindirimi yavaşlatan meyveli yoğurt tüketiminde özellikle ananaslı yoğurttan uzak durmalı.

Kahvaltıda da dikkatli olmak gerekiyor. Çoğumuz et ve omleti bir arada tüketmeyi sevsek de tek çeşitteki protein tercih etmek önemlidir. Yoksa sindirim sürecinde sıkıntılar yaşanabilir.

Makarna yaparken de pek çok alışkanlıktan vazgeçmek gerekiyor. Bol kaşarlı ya da herhangi bir peynirli makarna, protein ve nişasta karışımında tıpkı domates ve salatalıkta olduğu gibi fermantasyonla beraber karında rahatsızlığa yol açacaktır. Aynı şekilde kıymalı ya da etli makarnada da fermantasyon yaşanma olasılığı yüksektir.

İlgili Haberler