Marketlerle ilgili şaşırtıcı düzenleme A101,  Migros ,  BİM hepsini kapsıyor sakın şaşırmayın

Marketlerle ilgili şaşırtıcı düzenleme A101, Migros , BİM hepsini kapsıyor sakın şaşırmayın

Türkiye'de Yeni bir market düzenlemesi hayata geçirildi. Buna göre A101, Migros , BİM gibi marketler bile etkilenecek. İşte detaylar

Adım başı açılan zincir marketlerin sayısı her geçen gün Türkiye'de artıyor. Bu durum açıkçası küçük esnaf olarak tabir edilen bakkal ve mini marketlerin yaşama şansını azaltıyor. Hal böyle olunca çok geç olsa da daha yeni harekete geçildi. Yeni bir düzenleme başlıyor. O düzenlemenin ayrıntılarını derledik.

En çok küçük esnaf şikayetçiydi, zincir marketlere yeni düzenleme geliyor! Esnaf rahatlayacak!

Zincir marketlerde yeni bir uygulamaya geçiliyor. Özellikle küçük esnafı korumak için hayata geçirilecek yeni düzenlemede bir çok madde var. En dikkat çeken madde ise artık aynı market zincirinin aynı sokakta birden fazla bulunmasına yasak getirilmesi.

ZİNCİR MARKETLERDE YENİ DÖNEM

Zincir marketler Türkiye'de çok fazla rağbet görüyor. Hemen hemen her sokakta bir zincir market görmek mümkün. Ancak bu durum özellikle küçük esnafa ciddi ekonomik zararlar veriyordu. Uzun zamandır da bu konu hakkında bir düzenleme bekleniyordu. Sonunda harekete geçildi. Yeni düzenleme teklifinde esnafı koruyan bir çok madde var. Bu durum özellikle bakkal ya da süpermarket gibi işletme sahiplerinin yüzünü güldürdü.

AYNI SOKAKTA BİRDEN FAZLA ŞUBE OLMAYACAK

Marketlerde başlayacak olan yeni dönem en çok küçük esnafı ilgilendiriyor. Esnafın yakındığı konuların başında zincir marketlerin aynı sokakta fazla sayıda olması ve kendilerine mesafe olarak çok yakın olmasıydı. Düzenlemeye göre artık aynı sokakta aynı market zincirinin birden fazla şubesi olamayacak. Böylece esnafın çıkarları da korunmuş olacak. İşte düzenlemede yer alan diğer maddeler,

Artık mahalle bakkallarına 200 metre yakında zincir market olmayacak.
Zincir market açılabilmesi için o bölgede nüfusun 2 bin ve üstü olması şartı getirildi
Eğer market bulvar üzerinde ise 200 metre olan mesafe kuralı 2 kilometreye çıkarılacak
Zincir marketlerde tütün mamülü, cep telefonu, mobilya, elektronik eşya satışı için alanı bin 500 metrekare ve üzeri olması şartı getirildi.
Marketler ile yeni açılacak AVM'ler arasında da mesafe şartı konuldu. Buna göre bu iki işletme arasında en az 5 kilometre mesafe olacak.

İlgili Haberler