Sütlü Arnavut Baklavası Tarifi

Sütlü Arnavut Baklavası Tarifi

Baklava, Türk mutfağının olduğu kadar Arnavut mutfağının da en iyi tatlı çeşitlerinden biridir. Ancak Arnavutlar çok daha farklı yapıyor. Soğuk ve sütlü. Peki sütlü baklava nasıl yapılır?

Bugün sizler için bol cevizli, çikolatalı ve sütlü bir baklava tarifi hazırladım.

Bu tarif Balkanlarda oldukça meşhur. Hatta daha bol çikolatayla yapıldığını da gördüm. Bir kere deneyince diğer baklavaları unuttum. Aradığım tatlı buymuş dedim kendi kendime..

Hafif, doyurucu ve lezzetli.. Genelde pek baklava yemem. Biraz ağır geliyor. En fazla bir dilim :( Ama bu tarifle birlikte resmen baklavaya aşık oldum.

Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arası İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay bardağı bitter çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3/4 çay bardağı şeker

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Yapılışı

İlk önce baklavanın şerbeti için sütü ve şekeri derin bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Margarin ve sıvı yağı tavaya alın. Tereyağı eriyince ocaktan alın. Yağ karışımını soğumaya bırakın.

Baklavayı yapacağınız tepsiyi yağ karışımıyla güzelce yağlayın. Ardından 3 kat yufka serin. Ardından yağlayın. 15. kata gelesiye kadar 3'er 3'er koyarak yağlamaya devam edin.

15. kata gelindiğince 1 su bardağı dövülmüş cevizin yarısını yayın. Ardından arası ve için olan malzemeleri mutfak robotundan iyice geçirin ve yarısını cevizlerin üzerine yayın.

Tekrardan 3'er 3'er yufka koyun ve yağlayın. 30. kata gelindiğinde yine aynı kalan ceviz içi ve çikolatalı karışımı yayın. Kalan yufkalar bitene kadar 3'erli şekilde yağlayarak tamamlayın.

Kalan yağ karışımını üzerine yayın. Arzu ettiğiniz şekilde baklavanızı dilimledikten sonra önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirdikten sonra 200 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan baklavanız ilk sıcaklığını atınca şerbetini üzerine dökün. Arzu ederseniz tekrardan çikolatalı karışım yaparak üzerine dökebilirsiniz.

İlgili Haberler