Uykusuzluk Sorununu Ortadan Kaldıran Besinler! Şıp Diye Mışıl Mışıl Uyumanızı Sağlar

Uykusuzluk Sorununu Ortadan Kaldıran Besinler! Şıp Diye Mışıl Mışıl Uyumanızı Sağlar

Türk Mutfağı Sadece yemekleriyle değil şifacı besinler ve şifalı bitkilerle doludur. İşte Uykusuzluk sorununu ortadan kaldırmaya yarayan bazı besinler ve bitkilerle ilgili önerilerimiz.

Uyku düzeninin iyi olmasının, kişiye sağlamış olacağı yararların hepimiz farkındayız..

Düzenli bir uyku kişinin gün içinde olan enerjisini, performansını ve düşünme gücünü çok faydalı bir şekilde etkiler. Ancak, kişi düzensiz uyku sorunu ile karşı karşıya kalıp uykusuzluk çekiyor ise kendini gün içerisinde hep yorgun hisseder.

Bu yorgunluktan dolayı da tam performansını işlerine veya hayatına aktaramaz. Bu yüzden, uykusuzluk sorununuz için size iyi gelebilecek olan şifalı bitkileri aşağıda yazdım.

 

Papatya Çayı

Eğer bir ağrınız varsa ağrı kesici özellik, hazımsızlık ile sıkıntınız varsa hazım kolaylaştırıcı ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eğer uku sorunuzun hafif düzeyde ise papatya çayı size çok iyi gelecektir. Ancak, gebelerin kullanılması pek önerilmez.

Çarkıfelek Çayı

 

Adı garip gelen ya da eğlenceli gelen bu çay sizin ağrılarınızı kesici ve sakinleştirici özellikleri ile uykusuzluğunuz gitmesi için iyi bir etkide bulunacaktır. Bu faydaları sağlamsının nedeni ise içerisinde ki harmin maddesisin mutluluk hormonlarına etki ederek mutluluğunuzu arttırması ve böylece uykuya dalma zorluğunuzu ortadan kaldırmasıdır. Ancak, alkol kullanan biri isesin bu çayı alkol ile birlikte kullanmayınız.

Yulaf Ezmesi

İçerisinde var olan vitamin ve mineraller vesilesi ile kişinin sinir sistemine etki ederek o kişin rahatlamasına yardımcı olur. Böylece, eğer stresten dolayı bir uykusuzluk çekiyor iseniz stresten kaynaklı uykusuzluğunuzu ortadan kaldırarak size iyi bir uyku çektirecektir. Son olarak, tüketimi içinse gece yatmadan yaklaşık 2 saat önceden bir fincan kadar yulafa yoğurt veya süt ekleyerek tüketilebilir.

UYKUSUZLUĞA İYİ GELEN MUZ KÜRÜ

Muzun Uykusuzluk üzerindeki etkisi gerçekten inanılmaz. Tek malzememiz bir adet muz bir tencere ve biraz su. İsteğe göre birazcık tarçın 

İlk olarak tencerede suyumuzu  güzelce kaynatıyoruz. Ardından 1 adet muzumuzu, uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye bırakıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Sonrasında bir fincana güzelce süzüyoruz. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın da ekleyebilirsiniz. Bu karışımı içtikten sonra mışıl mışıl uyuyacaksınız...

Ayrıca Bazı Bitkilerde Uykusuzluğa İyi gelmektedir.

Yapılan araştırmalarda uykusuzluğa iyi geldiği belirtilen bitkiler şu şekilde sıralanmıştır.

LAVANTA stresi yok eden bir bitki olduğundan mutlaka gece uyurken yanı başınızdan eksik etmeyin.

Kedi Otu - Paşa Kılıcı - Aloe Vera gibi bitkilerde uykusuzluğa iyi gelmektedir. Ancak en fazla bulunan  Lavanta Otu en mantıklı seçenek olacaktır.  Bu yüzden gece uyurken lavanta çiçeğini yanı başınızdan eksik etmeyin.

Ayrıca yapılan araştırmalarda bir öneri daha öne çıkmaktadır..

YASTIĞA ELMA SİRKESİ..

Uyumadan önce yastığınıza bir kaç damla elma sirkesi damlatırsanız hem gece daha rahat uyuyorsunuz hem de uyandığınızda daha rahat bir nefesle güne merhaba diyorsunuz

İlgili Haberler