Taze Meyve Suyu Yararlı Diye Biliyoruz Ama Bütün Yararını Bu 4 Hata Götürüyor

Taze Meyve Suyu Yararlı Diye Biliyoruz Ama Bütün Yararını Bu 4 Hata Götürüyor

Evde sıkmış olduğumuz taze meyve sularıyla ilgili bazı uyarılar var. Bu uyarıları dikkate alırsanız taze meyve suyunuzun faydalarını yok etmemiş olacaksınız..

Taze meyve sularını gerek çocuklarımız gerekse kendimiz için mutlaka tüketmeliyiz. Ancak uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre taze meyve sularının bütün faydasını yok eden bazı  hatalar var.


Meyve suları genelde marketlerde satılanlardan çok daha faydalıdır. Çünkü taze sıkılmış meyve suları içerisinde herhangi bir koruyucu madde veya katkı maddesi bulunmamaktadır..

O yüzden en doğalını satıyoruz  diyene bile  çoğu zaman endişeyle baktığımızdan genelde kendimiz evde sıkmayı tercih eder ve özellikle çocuklarımıza kendi hazırlamış olduğumuz meyve sularından içiririz..

Oysa yapılan bir araştırmada evde yaptığımız meyve sularının bütün yararını yok eden 4 hata saptanmış.


Eğer sizlerde bu yanlışları yapıyorsanız taze sıkılmış meyve sularının yararlarını yok eden bu yanlışlardan mutlaka uzak durmalısınız..

İşte Taze Meyve Suyunun Bütün Faydalarını Yok Eden Hatalar

Yemekten Sonra Tok Karnına Meyve Suyu İçmek

Taze sıkılmış meyve suyunun içeriğindeki vitaminlerden ve besin değerlerinde faydalanmak için yemekten 30 dakika önce aç karnına tüketmekte fayda var. Böylelikle meyve suyundaki vitaminler ve mineraller vücudunuz tarafından daha hızlı bir şekilde emilecektir. Çünkü vücudunuz mineralleri ve vitaminleri sindirmek adına çok fazla çaba harcamayacak. Unutmamanız gereken bir şey varsa o da meyve suyunu asla bir öğün olarak kullanmayın. Sadece sağlınız için ek olarak tüketin.

Taze Meyve Suyunu İçmek İçin Bekletmek 

Meyve suyunu sıktıktan uzun bir süre sonra tüketirseniz yaralanabileceğinizi düşündüğünüz tüm vitamin ve minerallere elveda demiş olursunuz. Vücudunuz vitamin ve minerallerden mahrum etmek istemiyorsanız sadece o anlık içebileceğiniz kadar meyve suyu sıkmanızda fayda var.

Organik Meyve-Sebze Sıkmak

Anında tüketiyorsanız meyve ve sebze suyunu sıkarak içmek olduça faydalıdır. Meyve ya da sebzenin suyunu sıkmak içeriğindeki lifi kolay bir şekilde ayrıştırdığı için vücudunuzun besinleri de sindirmesi daha hızlı olur. Ancak meyve-sebze suyu sıkarken tercihiniz organik ürünlerden yana değilse pek fayda alamayacaksınızdır. Ek olarak vücudunuz böcek ilaçları ve kimyasalları da emecektir. Eğer organik sebze veya meyve alamıyorsanız tavsiyemiz hangi sebze-meyveni daha yüksek oranda pestisit içerdiğine bakın. 

Çok Hızlı Tüketmek 

Oldukça kolay ve pratik olduğu için meyve suyunu tercih ediyorsanız çok hızlı tüketmekten kaçının. Taze sıkılmış meyve suyunu çok hızlı bir şekilde tüketmek yapılan en büyük hatalardan sadece birisi. Meyve suyunu yavaş yavaş yudumlayarak için. Her bir yudumu da ağız içerisinde bir iki defa döndürün. Eğer hızlı bir şekilde meyve suyunu tüketirseniz sindirim sürecini zorlaştırmış olursunuz.

İlgili Haberler

Kaynak:KAYNAK: HABER7