Şeker Hastalarının Bilmesi Gerekiyor! İnsülin Dengesi Nasıl Sağlanır? İyi Gelen Besinler

Şeker Hastalarının Bilmesi Gerekiyor! İnsülin Dengesi Nasıl Sağlanır? İyi Gelen Besinler

Şeker hastalığı tanısı konan hastaların ilk sorduğu sorulardan biri olan “insülin dengesi nasıl sağlanır”, alında tamamen doğru beslenme ile ilgili bir konudur.

 İnsülin dengesi nasıl sağlanır sorusu, kan şekerinin ani düşüş ve yükselmelerden korunmasına yönelik uygulamalarla cevaplanır.

Kan şekerinizin ani şekilde düşmesine neden olan da, yanlış beslenme ile kan şekerinin ani yükselmesine neden olacak gıdalar tüketmektir çünkü kan şekeriniz ne kadar hızla yükselirse, aynı hızla da düşecektir.

İnsülin dengesi nasıl sağlanır sorusuna, öğün aralarını uzatmadan ve doğru besinleri yemeği alışkanlık haline getirerek şeklinde kısa bir cevap verilebilir. Buna göre 3 ana öğün yenilmesi gerektiği gibi, günlük yemek alışkanlıklarına en az 2 tane de ara öğün de dahil edilmelidir.

Böylece uzun süre aç kalarak kan şekerinin aşırı derecede düşmesi önlenir ve yemekle birlikte bu şekerin aniden yükselmesi engellenerek insülin dengesi korunmuş olunur.

İYİ GELEN BESİNLER

Tam Buğday.. Tam Çavar ve Yulaflı Kepek Ekmekleri tüketilmelidir.

Bulgur bu hastalık için tam bir şifadır. 

Kuru baklagiller... Evde yapılan çorbalar yine hastalığa karşı koruma etkisi sağlarlar

Sofra şekerinden uzak durun. Onun yerine taze mevsim meyvelerinden tüketin

Taze sebzelerin bolca salatasını yapın

Yağsız et ve hindi eti tüketebilirsiniz

Kuruyemişlerden günde bir avuç yemeye özen gösterin ayrıca İnsülin Dengesi için süt ve süt ürünlerinden az yağlı olanları tercih edin

İlgili Haberler