Kumbursiye Çorbası Tarifi

Kumbursiye Çorbası Tarifi

Türk mutfağı kendi içerisinde bir çok çorba çeşidiyle öne çıkmaktadır. Ancak daha önce duymadığınız Hatay mutfağından Eşsiz bir çorba tarifimiz var Kumbursiye çorbası tarifi..

Hatay mutfağı ile adeta bir bütün haline gelen bu çorba; nohut ve kuzu etinin eşsiz birleşiminden meydana gelmektedir. Yöresel ve lezzetli bir tariftir.

Bu çorbayı bir deneyen bir daha vazgeçemiyor, her gün bu çorbayı pişirmek istiyor. İşte karşınızda kumbursiye çorbası ve tarifi…

Hatay Mutfağından Kumbursiye Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

2 kilo kuzu kuşbaşı
1 kilo arpacık soğanı
3 su bardağı kadar nohut
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
600 gr kadar tuzlu yoğurt
4 yemek kaşığı kadar tereyağı
4 su bardağı kadar su
2 baş kadar sarımsak
Sosunu Hazırlamak İçin Malzemeler:

1 çay kaşığı kadar karabiber
2 çay kaşığı kadar toz biber
2 çay kaşığı kadar nane
2 yemek kaşığı kadar tereyağı


Hatay Mutfağından Kumbursiye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Ardından kuşbaşı etleri ve nohudu düdüklü tencereye ekleyin. Üzerini azıcık geçene kadar su ilave edin. Pişirmeye başlayın. Bir tencere içerisine tereyağı koyarak eritmeyi sürdürün.

Arpacık soğanları ve sarımsakları yağa aktarın, ardından kavurun. Pişmiş olan etleri ve nohudu suyu ile beraber soğanlara katın. Çorbaya 2 bardak kadar içme suyu ilave edip çorbayı karıştırın. Çorbayı bir taşım kadar kaynatıp, yoğurdun üzerine çorbanın suyundan azıcık ilave edin ki ılısın.

Yoğurdu da çorba içerisine azar azar ilave ederek karıştırma işlemini sürdürün. Bu biçimde birkaç kez daha kaynatın. Birkaç taşım daha kaynarsa lezzeti olur. Sos tavasının içerisinde 1 kaşık kadar tereyağı eritin. İçerisine de toz biber, nane ve karabiber koyun. Ardından bir güzel karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu özel çorbanın üzerinde tereyağlı lezzetli sosu gezdirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun.

İlgili Haberler