Güveçte Börek Tarifi

Güveçte Börek Tarifi

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan bir börek tarifi vereceğiz. Bu börek tarifiyle çok şaşıracaksınız çünkü güveçte yapılıyor. İşte Eşsiz börek tarifinin ayrıntıları

Börek tariflerinde tüm bildiklerinizi unutun vereceğim bu börek tarifiyle enfes bir lezzeti tadacaksınız. Eminim her bir ısırıkta hafızanıza eşsiz bir lezzet kazınacak...

Genelde kabak bir yaz sebzesi olsa da ben kış aylarında da tüketiyorum. Çünkü gerçekten bu böreği çok seviyorum. Yazın çok yapıyor olsam da kışın ara sıra canım çektikçe mutlaka yaparım.

Sizler de vereceğim tarif doğrultusunda eşsiz bir yaz böreği yapabileceksiniz. Güveçte yapılan yaz böreğimizin ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım.

Malzemeleri ayrıntılı bir şekilde not edin ve tarifi birebir uygulayın. Sonrasında zaten eşsiz bir börek keyfi yaşayacaksınız.

Güveçte Kabaklı Yaz böreği tarifi ve malzemeleri..

6 kişilik (6 adet orta güveç kalıbı)

2 adet hazır yufka
2 adet iri taze kabak
3/4 su bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir
1/2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 dal ince doğranmış taze dereotu
Tuz
Sosu İçin:

2 yemek kaşığı kadar labne peyniri
2 yemek kaşığı kadar yoğurt
1 diş dövülmüş kuru sarmısak
2 yemek kaşığı kadar süt


Üzeri İçin:

isteğe göre Çörek otu, pulbiber


İlk olarak almış olduğunuz Yufkaların her birini bir karış genişliğinde uzunlamasına kesiniz. Sonrasında kestiğiniz her bir parçayı enine kare oluşturacak şekilde bölünüz. Bu parçaları üst üste 3 tane gelecek şekilde yağlanmış güveçlere yanlarından sarkmak suretiyle yerleştiriniz.

Derin bir kaba kabağı rendeleyip ardından suyunu sıkınız. Üstüne diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınız. Bu harcı güveçteki yufkaların içine yerleştirin ve yufkaların sarkan kısımlarını harcın üstüne doğru büzüştürünüz. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriniz.

Bir kasede sos malzemelerini karıştırınız. Fırından çıkan ve ılımış böreklerin üstüne sosu paylaştırınız. Çörek otu ve pulbiber ile servis yapınız.

Yanında ister çay ister ayran ne eklerseniz gider bu börek :))) Eminim tadına bayılacaksınız :)) Çocuklarım ve komşularım kokusunu bile metrelerce ileriden duyup geliyor :)

Şimdiden Afiyetler olsun efendim :)

İlgili Haberler